Nieuws

Van stagiaire tot medewerker: interview met Jonie Lomans

08/02

Talentontwikkeling staat hoog in het vaandel bij ECI cultuurfabriek. Dit geldt niet alleen voor beginnende artiesten, maar ook voor medewerkers. Jonie begon als stagiaire bij ECI en werkt nu als vaste kracht op de marketingafdeling. Zij vertelt over haar ontwikkeling van stagiaire tot medewerker bij ECI.

Tekst door Joëlle van Wissen

“Aan het einde van mijn studie Communicatie in Breda ging ik op zoek naar een afstudeerstage”, vertelt Jonie (23). “Ik woon heel dicht in de buurt van de ECI en hou veel van muziek, dus ik was wel vaker in de popzaal en bij de dancefeesten geweest. Daarom heb ik gesolliciteerd. Ik ben erg blij dat het gelukt is, het is echt een toffe organisatie.” Tijdens haar stage deed ze onderzoek naar het imago van ECI onder de huidige bezoekers. “Het fulltime meedraaien in de organisatie vond ik het leukst. Hier heb ik ook veel van geleerd.” 

Als een puzzel
Hoe is het na de stage verder gegaan? “Ik kon hier niet meteen aan de slag, want er waren geen vacatures”, zegt Jonie. “Rond de kerst was ik afgestudeerd en toen ben ik gaan solliciteren. In februari belde ECI om te zeggen dat er uren vrij waren gekomen op de marketingafdeling, genoeg voor twee dagen in de week. Dit vond ik eerst wel lastig, want het liefst wilde ik fulltime werken. Toen dacht ik: ik doe het gewoon. Ik heb een baan erbij gezocht en werk nu de andere drie dagen bij de marketingafdeling van Hotel Maashof in Venlo-Boekend. Dit paste allemaal gelukkig precies!” 

“Ik wist eerst niet dat educatie zo’n grote rol had bij ECI”


Verantwoordelijkheid

De baan bevalt haar heel goed. ‘’In het begin zat ik nog een beetje in mijn stagiairerol en vond ik het lastig om mijn ideeën te delen als we een overleg hadden, omdat ik nog maar net kwam kijken.” Het team heeft haar hierbij wel op haar gemak gesteld en aangemoedigd haar input vooral te delen. “De werkzaamheden zijn wel anders nu ik er ‘echt’ werk: je krijgt bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid, bepaalde taken worden jouw pakkie-an. Je kan altijd overleggen, maar je wordt veel vrijgelaten. Er is ook veel afwisseling: theater, muziek, film en educatie. Ik wist eerst bijvoorbeeld niet dat educatie zo’n grote rol had bij ECI. Het is zo leuk wat hier allemaal gedaan wordt en hoeveel passie mensen voor het vak hebben.” 

“Het is zo leuk wat hier allemaal gedaan wordt” 


Doorgroeien en blijven leren
Jonie leert veel bij ECI: van het werken met programma’s voor de website en nieuwsbrieven tot het ticketsysteem. “Ik doe vooral het printgedeelte bij de marketing, hier heb ik ook veel over geleerd. Daarnaast heb ik vooral leren plannen. Er is zoveel gaande continu, dat je het overzicht kan verliezen.” Met een goede planning is dat verleden tijd. “Ook heb ik leren omgaan met stagiairs. Aangezien ik net zelf stagiaire ben geweest, gaat dit heel goed.”

Wat Jonie verder nog zou willen leren? “Meer kennis over grafisch ontwerp. Ik ben vooral bezig met de informatie die op de prints komt te staan en ik denk mee over de opmaak, maar het lijkt me leuk om meer over het technische gedeelte ervan te leren. Dan kan ik de stagiairs ondersteunen met het werken met programma’s als Photoshop. Ik had niet gedacht dat ik ook het ticketsysteem zo interessant zou vinden. Het is nu wel maar een klein onderdeel van mijn werkzaamheden, maar het lijkt me tof om daar echt alles van te weten.” 

Hoe de toekomst eruitziet? “Ik vind de organisatie en wat hier allemaal wordt gedaan heel leuk. Daarom zou ik elke kans om bij te leren met beide handen willen aangrijpen!” 

Ook werken bij ECI?
Check dan onze vacatures en grijp net als Jonie die kans!