Nieuws

Roermond.NieuwsTV: Ruth Houkes over haar rol als Hoofd van de Educatie-afdeling

01/12

Ruth Houkes (58, Horn) is al vanaf het begin verbonden aan ECI cultuurfabriek. In de eerste jaren enkel als Docente Glas, daarna als Beeldend Coördinator en sinds 2 jaar als Hoofd van de Educatie-afdeling.

“In de afgelopen 10 jaar hebben we het niet altijd even gemakkelijk gehad. Daarom werken we extra hard om te laten zien wie ECI werkelijk is: een verbindende speler die middenin de Roermondse samenleving staat om cultuur voor iedereen – jong, oud, arm, rijk etc.- toegankelijk te maken.

Waarom? Omdat cultuur en creatief bezig zijn het leven mooier maakt. Je wordt er blij van. Het is een uitlaatklep. En daarom beginnen we al vroeg door kunst en cultuur op basisscholen en in wijken te implementeren.

Ruth, die naast Hoofd Educatie ook glaskunstenaar is, zegt: “Glas is net al als cultuur méér dan een materiaal. Het is een expressie. Door ermee te werken, leer je het steeds beter kennen, heb je de vrijheid om te spelen met licht, kleur en vorm waardoor er steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. Net als cultuur doet.

Dat is waarom we ons bij ECI cultuurfabriek hart (met een ’t’) maken om het leven van (jonge) mensen een stukje mooier en vrijer te maken.

Dus blijf nieuwsgierig en doe mee!”, aldus Ruth.

Klik hier voor meer informatie over de cursussen