Nieuws

Roermond in Tune daagt jeugdig muziektalent uit de regio met online wedstrijd uit om zich te laten zien en horen

28/04
Roermond in Tune daagt jeugdig muziektalent uit de regio met online wedstrijd uit om zich te laten zien en horen
Goof Veelen van Roermond in Tune: „Er loopt heel wat muziektalent rond in de regio.”Afbeelding: Rob van Deurzen

Of je nu snoeiharde nummers van Metallica meespeelt op je gitaar, liedjes van Davina Michelle zingt onder de douche of de vetste klanken uit je drumstel, piano of saxofoon tovert, Roermond in Tune daagt jeugdig muziektalent uit de regio uit om zich te laten zien en horen.

Normaal gesproken is Goof Veelen meerdere dagen per week te vinden in de ECI Cultuurfabriek, waar hij als gitaardocent zijn leerlingen meeneemt in de wondere wereld van het snaarinstrument. Nu gebeurt dat al meer dan een jaar van huis uit. Online via een schermpje. „Zoals heel veel momenteel via de laptop of tablet gebeurt”, stelt Veelen. Van zijn leerlingen is 95 procent jonger dan 18 jaar. „Die kids zitten ook al maanden noodgedwongen thuis op hun slaap- of zolderkamertje muziek te maken. Vaak alleen, want samen repeteren of nummers schrijven is er helaas nog niet bij. Laat staan optreden op een podium. Doodzonde, want er loopt echt heel wat muziektalent rond in de Roermond en de omliggende dorpen.”

Video
Om dat talent toch te kunnen etaleren heeft Roermond in Tune – een door ECI-directeur Joery Wilbers opgericht platform met als doel (pop)muziek in de stad zichtbaarder te maken en te laten verbinden – een wedstrijd uitgeschreven voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die op welke manier dan ook met muziek bezig zijn. „Iedereen die houdt van zingen, een instrument bespeelt, tracks produceert of wellicht eigen raps schrijft kan deelnemen en zijn talent laten zien”, vertelt Veelen, die samen met Jesse Deledda werkzaam is voor Roermond in Tune. De opzet van de wedstrijd is eenvoudig. „Maak een video van maximaal twee minuten waarin je jouw talent laat zien en horen en zet deze voor 15 mei op Instagram met de hashtag #Roermondintune. Een mailtje sturen mag ook, naar goof.veelen@ecicultuur.nl.”

Talentontwikkeling
„Een van de pijlers van Roermond in Tune is talentontwikkeling. Middels deze wedstrijd krijgen jongeren een podium en wij een goed beeld van wat er aan talent rondloopt in de regio”, aldus Veelen. „Meedoen kan overigens als soloartiest, duo of band. De filmpjes verschijnen de komende weken op de social mediakanalen van Roermond in Tune.”

Wat betreft de stijlen, alles is welkom. Van metal tot jazz, van house tot hiphop en van singer-songwriter tot carnavalsmuziek. „De inzendingen worden beoordeeld door een jury van vooraanstaande muziekprofessionals uit Roermond. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Het Jonge Talent van Roermond’ noemen en krijgt een workshop en coaching op zijn/haar muziek, studiotijd of de mogelijkheid tot het maken van een videoclip. Ik kijk enorm uit naar de inzendingen”, besluit Veelen.

Meer info op www.roermondintune.nl of de Instagram- of Facebookpagina.