Nieuws

Pak je Podium met Sharon Wesseling 

21/02

Pak je Podium biedt opkomende talenten de kans om hun werk vorm te geven en vervolgens te presenteren. Op 11 november van vorig jaar stond Sharon Wesseling in ons theater met ‘Grondslag’, een productie van haar eigen dansgezelschap ‘20Hertz’.

Begeleiding
Sharon nam deel aan het project om haar groei als beginnend maker met een jong dansgezelschap verder te verkennen en nieuwe inzichten op te doen in een andere omgeving. Omdat het hier om jong talent gaat, worden deze opkomende artiesten begeleid door professionals. In het geval van Sharon was onze theaterprogrammeur Femke Veltman haar mentor. Als ervaren theatermaker kon ze Sharon waardevolle aanwijzingen en tips geven.

Welke waardevolle tips en aanwijzingen ze heeft gekregen?
Sharon: “Dat ik soms even moet uitzoomen in het creatieve proces en het als een puzzel te benaderen, waarbij de stukjes geleidelijk het geheel vormen. En mezelf eraan blijven herinneren waar, en vooral waarom, ik met een specifiek concept begonnen ben.”

“Ik heb in een hele fijne en warme omgeving kunnen creëren”

 

Dankbaar
Sharon is dankbaar dat ze heeft deelgenomen aan dit project. Sharon: “Ik heb in een hele fijne en warme omgeving kunnen creëren, in alle vrijheid en met ruimte voor al mijn vragen. Het leuke is dat Femke en ik allebei een andere achtergrond hebben, wat interessante dialogen en invalshoeken heeft opgeleverd. Dit traject heb ik dan ook als erg prettig ervaren en ik denk dat ik er ook een zeer warm contact aan over heb gehouden.”

Aanrader
Het traject werd als zeer prettig ervaren, resulterend in een warm contact tussen beiden. Op de vraag of ze anderen zou aanraden deel te nemen, antwoordt Sharon overtuigend: “Zeker weten! Het is buitengewoon waardevol voor de ontwikkeling van jonge makers, verbreedt je horizon en verrijkt je creatieve vaardigheden.”