Nieuws

Nieuwe Helden gaat weer beginnen!

10/09

Op 12 september gaat het razend succesvolle community art project Nieuwe Helden weer van start. Jongeren tussen de 11 en 23 jaar uit Roermond en omstreken kunnen zich weer inschrijven om hun talenten te laten zien en verbeteren op het gebied van zang, dans, spoken word en muziek. Oók is er ruimte voor talenten in de richting van bijvoorbeeld (licht- en geluids)techniek, decorbouw, PR en organisatie, om samen een knalvette multimediashow neer te zetten.

Nieuwe Helden, een samenwerkingsproject van ECI cultuurfabriek, welzijnsorganisatie Wel.kom en onderwijskoepel SOML, staat voor talentontwikkeling en het verbinden van jongeren in Roermond. Met name jongeren die van huis uit die zo snel in aanraking komen met kunst en cultuur. Bij Nieuwe Helden krijgen zij de mogelijkheid om hun talent te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten onder begeleiding van een artistiek leider en een aantal vakdeskundige coaches.

Vanaf 2012 hebben al 12 edities van Nieuwe Helden plaatsgevonden. De opbouw is steeds hetzelfde: in tien bijeenkomsten wordt toegewerkt naar een show. Aan het begin worden de jongeren tijdens een introductiebijeenkomst ingedeeld bij de discipline die het beste bij hun talent past. Vervolgens verzamelen zij zich wekelijks op donderdag bij middelbare school Niekée in Roermond om samen met de coaches aan de slag te gaan. In iedere bijeenkomst werken de jongeren samen met de coaches aan hun eigen aandeel in de show. Uiteindelijk worden disciplines gebundeld worden tot één geheel. Het project wordt afgesloten met een theatervoorstelling voor vrienden, familie en kennissen op 12 december in de ECI cultuurfabriek.

Inschrijven
Vanaf nu kunnen geïnteresseerde jongeren zich weer inschrijven via de website www.nieuweheldenroermond.nl. Hier vind je meer informatie, beeld- en videomateriaal over het project.