Nieuws

Nieuwe directeur ECI cultuurfabriek

04/04

ECI cultuurfabriek heeft Gert-Jan Hox aangenomen als nieuwe directeur. Hij zal per 1 juli a.s. de dagelijkse leiding overnemen.

Gert-Jan Hox is afkomstig uit Roermond. Hij studeerde klassiek en jazz piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag maar koos al snel voor een loopbaan in de media. De laatste jaren als consultant voor mediabedrijven in binnen- en buitenland, daarvoor als Directeur Content van BNNVARA en Senior Vice President van Talpa Global. Eerder was hij als oprichter van productiebedrijf De Haaien onder meer verantwoordelijk voor vernieuwende series als Van Moskou tot Magadan en Wereldkampioen van Afrika.

Marcel Smeets, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting ECI cultuurfabriek, verklaarde enthousiast: “We zijn zeer verheugd dat we Gert-Jan hebben kunnen aantrekken als directeur voor ‘het mooiste cultuurhuis van Limburg’. Zijn uitgebreide ervaring past perfect bij onze ambitie om ECI verder te laten groeien op het gebied van verbinding en toegankelijkheid in de regio met een solide fundament.”

Gert-Jan: “ECI cultuurfabriek is een van de mooiste culturele instellingen van Zuid-Nederland, die er al jaren in slaagt om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken en te houden. Om daaraan leiding te geven vind ik een voorrecht, juist in een tijd waarin het belang van kunst en cultuur niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Een stevig toekomstperspectief staat daarbij voor mij voortdurend voorop.”