Nieuws

Nieuw seizoen ECI cultuurfabriek: ‘Ik ga weer! Jij toch ook?’

15/09

‘Ik ga weer! Jij toch ook?’. Met deze slogan start deze week de campagne voor het nieuwe seizoen van ECI cultuurfabriek. ECI biedt ook het komend seizoen een aantrekkelijk cultureel programma met veel theater, muziek, film, cursus en expositie.

Theater is sterk vertegenwoordigd de komende maanden, met mooie voorstellingen dans, jeugd, theatercollege en toneel. Naast bekende cabaretiers Youp van ’t Hek (uitverkocht) en Javier Guzman, is er ruimte voor opkomend talent als Marco Lopes. Het toneelaanbod varieert van de hilarische ‘De Theatertroep’ tot het ontroerende ‘Doet sneeuw pijn’ van Solo Stories.

Ook muzikaal valt er veel te genieten, zowel pop als klassiek. De wereldberoemde componist en producent Bill Laurance (mede-oprichter van Snarky Puppy), brengt zijn veelzijdigheid dit jaar naar Roermond. Ook Tim Akkerman en Niels Geusebroek zijn van de partij. Liever klassiek? Kies dan bijvoorbeeld de topformatie van rietblazers Calefax met meesterwerken van Johann Sebastian Bach of meestercontrabassist Dominic Seldis.

De cursusafdeling heeft ook haar deuren weer succesvol geopend. In het weekend van 5/6 september bezochten meer dan 100 geïnteresseerden de Cursus Open Dagen van ECI. Zij reageerden enthousiast op het complete en afwisselende cursusaanbod in beeldende kunst, theater en muziek. Op ieder moment kan er voor een cursus ingeschreven worden, de keuze is aan jou. Cursisten die meer dan 10 lessen afnemen worden beloond met een leuk extraatje; ze ontvangen een gratis ticket voor een van hun theatervoorstellingen. Zo kan er kennis gemaakt worden met kunst vanuit een ander perspectief!

Dit seizoen kun je als liefhebber van film veel moois en bovenal meer variatie in het programma van de ECI verwachten. Te verwachten zijn o.a. de Wild Life On Tour serie, met prijswinnende en genomineerde natuurfilms van dit festival, de maandelijkse LHBTI special, de dementievriendelijke voorstellingen op de eerste donderdagmiddag van de maand en ze continueren de reeks boekverfilmingen in samenwerking met de bibliotheek, inclusief nabespreking. Een vast onderdeel in het programma blijft de documentaire. En natuurlijk hoopt de ECI dat ze deze zomer ook weer de buitenfilm kunnen draaien!

En last but not least: de ECI cultuurfabriek expositie is weer geopend. Geheel in nieuwe stijl. De exposities maken deel uit van een gevarieerde, eigentijdse cultuurbeleving en zijn verweven met de tijd waarin we leven. Ze verbreden ons blikveld, reflecteren de tijdsgeest of openen nieuwe perspectieven. Deze maand tovert Risja de ECI om tot een multidisciplinaire installatie waarbij zij op eigen kleurrijke wijze de bezoekers onderdompelt in haar eigen universum.

Ga hier naar de digi-brochure.