Nieuws

Muzikale samenwerking ECI cultuurfabriek en Laurentius

04/12

Het Laurentius Ziekenhuis organiseert samen met ECI cultuurfabriek een aantal muzikale intermezzo’s voor bezoekers, patiënten en medewerkers in de ontvangsthal van het ziekenhuis. De eerste editie van het ECI Mu-ziekenhuis is op vrijdag 8 december met Debby Thebrath (zang) en Radomir Vasiljevic (gitaar) van 11.45 tot 13.45 uur.

Tussen Sinterklaas en Kerst vinden meerdere voorstellingen plaats en ook in het nieuwe jaar willen Laurentius en ECI kijken hoe ze kunst, cultuur en gezondheid kunnen verbinden. De uitvoeringen worden mede mogelijk gemaakt met een subsidie ‘Cultuur in de wijk’ van de Gemeente Roermond.

“Wij zijn ontzettend blij. We hopen dat dit het begin is van een mooie samenwerking met het ziekenhuis. Met kunst en cultuur kunnen we een prachtige bijdrage leveren aan de ambities van Laurentius op het gebied van gezondheidsbevordering”, aldus Margo de Kock, directeur ECI Cultuurfabriek.

Volgens het ziekenhuis sluit deze samenwerking op meerdere manieren goed aan op de mensgerichte zorg waar het voor staat. “Mensgerichte zorg betekent voor Laurentius dat de patiënt in zijn geheel wordt benaderd. Hierbij streven we naar het vergroten van positieve gezondheid, waarbij er aandacht is voor de mens achter de patiënt. Kunst en cultuur spelen daarin een belangrijke rol. Dit is een bijzondere manier om cultuur en gezondheid te verenigen, zeker in deze aankomende kersttijd waarin we extra veel waarde hechten aan sfeer en dat ook willen bieden aan onze patiënten, bezoekers en medewerkers”, aldus Luc van den Akker, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Laurentius Ziekenhuis.