Nieuws

Muzikaal talent Evy rockt met hart en ziel 

08/04

Evy Heckmann is pas 18 jaar, maar dat zou je niet zeggen als je haar muziekcarrière bekijkt. Al vroeg begonnen met zingen en spelen, deed ze op 10-jarige leeftijd mee aan The Voice Kids. Ze was niet door bij de blind auditions, maar tot haar verbazing werd ze een jaar later gebeld om zich als zangeres bij een band voor het tv-programma Holland’s Got Talent te voegen. Dat deed ze. Met succes! 

Tekst: Rosian Custers 

evy heckmann zang curus eci cultuurfabriek

11 jaar and rocking!
Evy was slechts 11 jaar toen ze met de band ‘Black Swords’ tweede werd in het populaire programma. Vele optredens bij onder andere Serious Request bij 3 FM volgden. De band die AC/DC en Nirvana nummers vertolkte, werd in één klap razend populair. Een paar jaar stond ze op deze manier in de spotlights, totdat de covid-periode aanbrak en ieder bandlid z’n eigen weg ging…  

Naar de Rockacademie
Evy pakte haar zanglessen weer op. Zo kwam ze na klassieke zanglessen te hebben gevolgd, bij de cursus Heavy Voices Zang bij docent Debby Thebrath van ECI cultuurfabriek terecht. 

Ze wilde graag naar de Rockacademie in Tilburg, maar werd niet toegelaten. “Te jong”, zeiden ze. Maar daar liet Evy het niet bij zitten. Ze besloot er vol voor te gaan door stemeffecten als distortions, growls, grunts en screams te leren. 

Een jaar later mocht ze weer op auditie. Dit keer met een betere uitkomst: ze werd toegelaten. De commissie was zeer verrast over de groei in haar stem. Dat belooft wat! 

Eigen nummers, eigen muziek
Nu zit ze in haar eerste jaar van de Fontys Rockacademie in Tilburg. Een van de weinige Hbo-opleidingen op muziekgebied in Nederland waar je naast artiest ook op andere facetten afstudeert, bijvoorbeeld als studio engineer of muziek marketeer. “Zodat je zeker een baan hebt als je klaar bent”, zegt Evy. Toch is haar droom: artiest zijn. “Het podium bestormen, eigen nummers schrijven, eigen muziek maken. Dat is wat ik wil.” 

Solitude
En dat is ook wat ze nú al doet met haar huidige band: Solitude, gebaseerd op de muziek van Metallica en Megadeth. Samen met Onno, Koen en Jerom treedt ze in de regio op als zangeres en als bassist. “Zo hebben we bijvoorbeeld op Weerstand Live mogen spelen en op het Liverpool aan de Maas festival. Heel vet!”  

Evy en ECI
Ondertussen heeft Evy geen zanglessen meer bij Debby. “Doordat ik naar Tilburg verhuisde voor school, was dat gewoon niet meer praktisch. Ze volgt nu wekelijkse zanglessen op de academie. “Niet enkel metal of rock, maar ook pop en klassiek vind ik leuk. Ook daar kan ik het zingen met effect inzetten.” 

En op de vraag of ze nog ECI bezoekt zegt ze volmondig ‘ja’. “In de popzaal kom ik graag bij toffe feesten en concerten. En sowieso blijf ik verbonden door mijn opa. Hij woont op steenworp afstand van ECI, op Steeleiland. Dat maakt het wel extra leuk”, aldus Evy Heckmann.  

Ook zin om te zingen?
Check dan onze zang cursussen op de website en vraag een proefles aan!