Nieuws

Nt2 Mundium College krijgt zelfontworpen chillruimte!

31/05

Het Nt2 Mundium College wil nieuwe leerlingen graag ontvangen in een warme welkome omgeving. Het Nt2 Mundium College is namelijk een school voor eerste opvang anderstaligen. Dat wil zeggen dat het een middelbare school is voor leerlingen waarbij Nederlands hun tweede taal is. De leerlingen komen vanuit de hele wereld. Extra belangrijk om je dan zeer welkom te voelen in deze school. 

Daarom hebben ECI cultuurfabriek en het Nt2 Mundium College de handen inelkaar geslagen en samen een mooi project neergezet om dit te realiseren. Uiteraard samen met de leerlingen van de school. Onze ECI docenten Lobke Houkes en Brohlin Coumans hebben samen met de leerlingen mooie plannen gemaakt én gerealiseerd voor het ontwerp van een welkomstmuur en de inrichting van een chillruimte. Hierin staan de diverse culturen van de leerlingen en hun taal centraal.  

Tijdens het ontwerpproces hebben alle leerlingen workshops gevolgd waarin de onderdelen van de chillruimte en de welkomstmuur gemaakt werden. Onder andere karikaturen tekenen en rapteksten schrijven om kussens mee te bedrukken, boeken beschilderen en Black out Poetry. 

Uiteindelijk is op de welkomstmuur een wereldkaart getekend en geschilderd. Het is een levend kunstwerk waarop elke leerling gedurende de komende jaren ‘hallo’ schrijft in zijn eigen land in zijn eigen taal. 

De chillruimte is ingericht samen met Lobke en Brohlin. De conciërge van de school heeft de afscheiding gemaakt, de tafel en de bar. Deze tafel en bar zijn opgevuld met boeken. Op de muren zijn de Black out Poetry teksten geplakt en er liggen heel veel bedrukte kussens: uiteraard allemaal met hun eigen ontwerpen. 

En het mag een succes genoemd worden! Het proces was fantastisch en de ruimte is al meteen in gebruik genomen. Leerlingen lagen al meteen op de zitzakken lekker te chillen..