Nieuws

Meer dan 95 titels in dubbeldikke brochure

03/05

ECI cultuurfabriek presenteert theaterseizoen 2019/2020

Maandag 6 mei heeft de ECI cultuurfabriek het theaterprogramma voor het seizoen 2019/2020 gepresenteerd. De gloednieuwe en twee maal zo dikke theaterbrochure geeft een mooi inkijkje van wat de theaterliefhebber komend seizoen in Roermond mag verwachten: een programma dat in twee jaar tijd meer dan verdubbeld is, met bekende namen naast nieuw talent in alle genres van de podiumkunsten.

Het nieuwe theaterseizoen staat in het teken van het thema ‘Durven zien’. “Durven zien gaat over het vertrouwen in de groei van cultuur in de regio Roermond”, licht ECI-directeur Joery Wilbers toe. “Seizoen 2018/2019 was al erg mooi voor de ECI cultuurfabriek. Op alle fronten zijn we serieus gegroeid. Met als grootste compliment dat het publiek onze keuze om artistiek-inhoudelijk nét dat beetje dieper of buiten de begaande paden te gaan, erg waardeert. Die lijn zetten we door in het nieuwe programma met 95 titels – daar komen gaande het seizoen nog boekingen bij – en een verbeterde theaterbeleving. Onze service is met de komst van het nieuwe theatercafé verbeterd en in de theaterzaal hebben we nieuwe, genummerde stoelen geplaatst, zodat onze gasten voortaan vanaf hun favoriete stoel van de voorstelling kunnen genieten.”

Veel aandacht voor toneel en dans
Dans en toneel zijn prominent aanwezig in het programma, met voorstellingen van Toneelgroep Maastricht naast producties van bijvoorbeeld Theatergroep Suburbia, Lucas De man en het Zuidelijk Toneel, Loes Luca en indringende solo’s zoals Jihad van Liefde met Mohammed Azaay. De dansliefhebber komt aan zijn trekken bij producties van LeineRoebana, Krisztina de Châtel, Nicole Beutler & DOX, Amos Ben-Tal/OFFprojects i.s.m. ICKamsterdam en meerdere voorstellingen voor verschillende leeftijdsgroepen van SALLY Dansgezelschap Maastricht.

Groei bij klassiek
Opvallend is verder de uitbreiding van het aantal klassieke concerten in de industriële omgeving van de ECI. We zien onder andere het Signum Quartett met Bram van Sambeek, harpiste Lavinia Meijer & Michiel Borstlap en Stravinsky’s L’histoire du Soldat in het kader van 75 jaar Bevrijding van Limburg. “De ECI is misschien niet de meest voor de hand liggende locatie voor klassiek”, beaamt Joery Wilbers. “Vanwege de intimiteit en de uitstekende techniek in onze zaal weten we van eerdere klassieke concerten dat het wél werkt! Musici en publiek zijn erg enthousiast.”

Bekende namen naast nieuw talent
Muziek, cabaret, show, theater, komedie, literatuur, theatercolleges, alle genres komen dit seizoen in de ECI op het podium. Bekende namen zoals Hadewych Minis, Angela Groothuizen en uit eigen regio de Janse Bagge Bend staan in het programma naast nieuwkomers in de theaters, zoals Hehobros en RUMAG. Ook geeft de brochure een inkijkje in het educatie- en filmprogramma, het cursusaanbod en voorstellingen die de ECI op andere locaties in Roermond organiseert.

Het theaterseizoen 2019/2020 is 6 mei in een volle zaal en enthousiast publiek dynamisch gepresenteerd. Ambassadeurs van de cultuurfabriek kunnen al in de voorverkoop vanaf 7 mei t/m 13 mei hun kaartjes kopen. De reguliere verkoop start 14 mei. Kaarten zijn online via www.ecicultuurfabriek.nl of bij de kassa verkrijgbaar.