Nieuws

Line-up van Stampeipop is bekend!

13/05

De line up van Stampeipop, hét bandjesfestival van Limburg voor aanstormend talent, is bekend. Op zaterdag 18 mei bestormen maar liefst 10 Limburgse bands het podium van de ECI cultuurfabriek in Roermond.

Funky Flavours opent Stampeipop om 16.30 uur met een swingende mix van funk en soul waarbij je niet kunt blijven stilstaan. Zij zijn inmiddels zelfs al geboekt op het Jazz aan de Maas festival.

Om 17.15 uur bestormt de (hard)rockband Aftermath het podium. Deze nog jonge honden rocken de spots uit het plafond met een mix van covers en eigen werk.

De rockers van Tuesday’s Delight spelen rauwe, ongepolijste, authentieke muziek en staan te popelen om hun ziel te verkopen aan muziekminnend Nederland, te beginnen in Limburg. Hun show start om 18.00 uur.

Singer-songwriter Neblina gaat terug naar de basis van de muziek eerlijke, intieme, sobere, troostrijke en tegelijkertijd optimistische klanken van de akoestische gitaar met daarover heen mooie melodielijnen. Hij start om 18.45 uur.

 The Snailers maken roots, rock en rock ’n roll. De heren timmeren nog niet zo lang in deze Roermondse band aan de weg met hun eigen werk en covers. Showtime om 19.45 uur.

De headbangers van Daddy Unchained zijn pas 15 jaar oud en verrasten vriend en vijand onlangs op de Zuid-Limburgse bandjeswedstijd PodiumVrees. De muziek van deze vriendclub is gebaseerd op grunge en hardrock. Vanaf 20.30 uur schitteren zij op het podium.

 Vanilla Fuzz is een jonge indie pop/rock band die nieuwe muziek maakt met een eigen twist, beïnvloed door bands als Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters en Catfish and the Bottlemen. Het optreden van de band uit Roggel start om 21.15 uur.

De heren van Mass Deception grossieren in zware metalen en hebben net een nieuw album uit, ’Redemption’ genaamd. Doe jezelf een plezier, stap uit je comfort zone en je dagelijkse routine en laat je onderdompelen in deze kick-ass trash metal. Riemen vast vanaf 22.00 uur.

Aanstekelijke liedjes die veel te hard gespeeld worden, die je mee wilt schreeuwen tot je stembanden schor zijn. Dat is Puyn. Rapteksten die je tong afrollen op energieke punk en metal. Meestal Nederlandstalig, soms in het Engels. Puyn maakt muziek die opzwepend, verfrissend en vooral anders dan anders is. Lekker meeschreeuwen om 22.45 uur.

Afsluiter Solomon is een jonge band uit Maastricht, gevormd rondom de diepe, kenmerkende stem van zanger Koen. Omlijst door een stuwende ritmesectie, dromerige gitaren en melodieus toetsenspel, neemt Solomon een duik in melancholische wateren. Verwacht pakkende songs met een grootse sound, soms intiem, soms uitgesproken, maar altijd bloedstollend mooi! Om 23.30 uur zet Solomon haar eerste tonen in.

De zaal gaat open om 16.00 uur. Entree gratis!