Nieuws

Lespakket voor basisschoolleerlingen over 800 jaar Munsterkerk

24/11

door Remco Koumans

Lespakket voor basisschoolleerlingen over 800 jaar MunsterkerkIn het kader van 800 jaar Munsterkerk is een lespakket verschenen waar ook drie kinderboeken deel van uitmaken.Afbeelding: Comité Munsterkerk 800

In het kader van het 800-jarig bestaan is er voor basisschoolleerlingen een lespakket ontwikkeld over de Munsterkerk in Roermond. Het lespakket werd maandag gepresenteerd.

Kinderen en jongeren op een toegankelijke manier kennis laten maken met de cultuurhistorische kant van de Munsterkerk en het katholieke geloof. Dat was de opzet die de werkgroep van het comité Munsterkerk 800 had bij het maken van een lespakket voor Roermondse basisscholen. En dus zitten er behalve lesbrieven ook kleurplaten, kinderboeken en spellen in het pakket.

Boekjes
In totaal zijn er drie lesbrieven gemaakt voor respectievelijk de onder-, midden- en bovenbouw van de basisschool waarmee kinderen kennis op kunnen doen over het kerkgebouw. Ook is het kinderboek ‘Kijk mee met Xan en Liv’ geschreven, is er een Limburgse vertaling van gemaakt en is het boekje ‘Xan en Liv op (be)zoek in de Munsterkerk’ geschreven. Twee memoryspellen en een kwartetspel maken het lespakket compleet.

Onder meer scholenstichting Swalm&Roer en de ECI Cultuurfabriek hebben meegewerkt bij de totstandkoming van het lespakket.