Nieuws

Jong acteertalent Lisse Knaapen speelt Emma

15/04

Afgelopen week is bekendgemaakt dat jong acteertalent Lisse Knaapen de solovoorstelling Emma wil leven gaat spelen. Knaapen werd eerder geprezen voor haar hoofdrol in de musical SKY. Later speelde zij o.a. in de toneelvoorstelling Intouchables.

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Hoewel ze probeert te luisteren naar de adviezen van haar ouders en artsen is er iets dat sterker is: de stem van anorexia. Lisse Knaapen vertolkt in deze solo gebaseerd op de documentaire van Jessica Villerius Emma’s twijfels, angsten en observaties.

En jij kunt deze mooie aangrijpende voorstelling bij ons in het theater zien!

Het productiehuis, Solo-stories, heeft al meerdere solovoorstellingen gemaakt. Onder andere PAAZ en Ma met Eric Corton.  PAAZ heeft bij ons vorig jaar gestaan (uitverkocht!) en Ma staat a.s. vrijdag 20 april in ons theater, ook uitverkocht! Kortom een succesformule, en Emma wil leven mag je zeker niet missen!

Als eerste je ticket bemachtigen?
Op 7 mei  presenteren wij op dynamische wijze ons hele aanbod theater, muziek, film, cursus, expo onder het genot van een drankje en hapje. Op deze avond kom je ook als eerste te weten wanneer Emma wil leven speelt bij ons. En als je ambassadeur wordt kun je als eerste je kaartje hiervoor bemachtigen!
Dus bestel snel je gratis ticket voor 7 mei en wordt ambassadeur!

Bekijk ook het nieuwsbericht op:
nu.nl
RTL Boulevard

 ‘Emma wil leven’ is gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius, die in november 2016 werd uitgezonden op BNNVARA en het meest bekeken online programma van 2016 werd. In de documentaire werd de achttienjarige Emma gevolgd in haar strijd tegen anorexia nervosa. De monoloog ‘Emma wil leven’ wordt geschreven door Marc Veerkamp en geregisseerd door Benno Hoogveld. De voorstelling speelt van januari t/m mei 2019 in ruim
80 theaters; de première vindt plaats op 24 januari 2019 in het Zaantheater in Zaandam.
Op haar twaalfde wordt Emma gediagnosticeerd met de ziekte anorexia nervosa. Dat wat begint met een drang naar controle, resulteert juist in het verlies hiervan. Op achttienjarige leeftijd is ze klinisch uitbehandeld en heeft ze nog maar één wens: ze wil naar een kliniek in Portugal, in de hoop daar de strijd met haar ziekte aan te gaan om nu echt beter te worden. Na zes jaar van gedwongen opnamen, extreme eenzaamheid, gedwongen voeding en zware strijd vraagt ze haar ouders om haar de reis te laten maken. Wonder boven wonder krijgt ze in Portugal een opvallende opleving. Ze krijgt hoop en maakt de belangrijkste beslissing van haar leven: ze kiest voor het leven. Maar het blijkt te laat: de schade aan haar lichaam is zo enorm, dat deze het langzaamaan opgeeft. Uiteindelijk bezwijkt Emma tijdens haar strijd.

De documentaire ‘Emma wil leven’ werd in november 2016 uitgezonden op BNNVARA, met een voor- en nagesprek met Jessica Villerius, Emma’s ouders, (oud-)patiënten en deskundigen,
onder leiding van Sophie Hilbrand. De uitzending werd bekeken door 651.000 mensen en werd met 289.000 kijkers het meest bekeken online programma van 2016. Eén op de twee jongeren zag de documentaire. ‘Emma wil leven’ won de NVvP-Media Prijs en werd genomineerd voor de Antonie Kamerling Award. In Japan werd de film genomineerd voor Japan Prize in de categorie Best Youth en de film is nog altijd een van de best bekeken documentaires op Amazon.com.

Solo Stories brengt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, al dan niet waargebeurd verhaal. De voorstellingen worden gespeeld in kleine en middelgrote theaterzalen, met de acteur of actrice zo dicht mogelijk op het publiek. Eerder bracht Solo Stories de voorstellingen ‘LEEF!’ en ‘PAAZ’, dit theaterseizoen gevolgd door ‘Ma’, naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton.