Nieuws

Interview Rowan Stacia: Van vrijwilliger naar collega

15/05

Twee jaar geleden, midden in de coronatijd, verhuisde Rowan Stacia vanuit Amsterdam naar Montfort. De studie was klaar en het zuiden lonkte. “Door de coronamaatregelen was alleen álles dicht. Toen de wereld weer opende, ben ik een hapje gaan eten bij Mr. Sammi. Het was de eerste keer dat ik de ECI zag. Ik vond het fan-tas-tisch. Het gebouw voelde als een stukje Randstad. Zo gaaf!”

Foto: Bert Meijers van Belurani Photography

“Thuis ben ik meteen gaan googelen en zag ik dat de ECI vrijwilligers zocht. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. 1+1=3! Ik had net mijn studie cultuurwetenschappen afgerond en houd dus van cultuur. En via het vrijwilligerswerk kon ik meteen nieuwe mensen leren kennen. Als vrijwilliger heb ik bijna met alle afdelingen van de ECI behalve met film meegedraaid. Ik heb kaartjes gecontroleerd, in de horeca gewerkt, artiesten begeleid, noem maar op. Alles is even leuk om te doen, ook vanwege het leuke team.”

“Toen kwam het goede nieuws, want ik kon in een vast dienstverband aan de slag bij de receptie. Daar ben ik ontzettend blij mee. Het vrijwilligerswerk is hierdoor wel op een lager pitje komen te staan. Maar, het blijft belangrijk voor mij. Ik vind het fijn om iets voor de samenleving te doen, zonder dat ik daarvoor betaald word. Als je dat dan ook nog eens op zo’n gave plek kan doen, is dat natuurlijk
helemaal top.

Tweede thuis
“De ECI is in die twee jaar tijd mijn tweede thuis geworden. Ik kom er zo graag, omdat er altijd wel iets nieuws te beleven is. Het mooiste concert dat ik ooit heb meegemaakt was van Gallowstreet tijdens JazzOUT Fest. Maar ook Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig! Die stond toch gewoon met een heel bijzonder en persoonlijk verhaal in ‘onze’ zaal. Nu verheug ik mij op het komende seizoen. Ik wil graag naar Ik blijf bij je van Toneelgroep Maastricht. Ik heb nog nooit een stuk van hen gezien maar ik heb er veel over gehoord. Daar ben ik dus wel nieuwsgierig naar. En ik ga zeker proberen om kaartjes van Rundfunk te bemachtigen. Zij zijn hilarisch.”

“Ik vind het fijn om iets voor de samenleving te doen. Zonder dat ik daarvoor betaald word.”


Tip van Rowan

“Als vrijwilliger kun je met korting voorstellingen of concerten zien in de ECI. Met je vrijwilligerswerk spaar je punten. Daarmee kun je bijvoorbeeld een edelsmid-cursus volgen. Of je gaat lekker naar de film en kunt daarna ook nog eens een drankje doen. Eigenlijk heb je dan een gratis avondje uit. Hoe leuk kan een beloning zijn?!?”

Interesse?
Neem dan contact op met Eline Hermans, coördinator vrijwilligers.
eline.hermans@ecicultuur.nl

Foto: Belurani Photography