Nieuws

Interview met Yves Scheijen, vrijwilliger ECI cultuurfabriek

12/09

“Het is een plezierige invulling van mijn vrije tijd en ik leer er nieuwe mensen kennen”

 

Yves Scheijen zag vorig jaar een advertentie over de vrijwilligersproeverij, waarschijnlijk op Facebook. In 2022 werd de proeverij nl. bij de organisaties in huis gehouden. Hij ging niet al te vroeg om niet als eerste bij de ECI te zijn. De ECI was niet nieuw voor hem, hij kwam er graag voor een avondje uit. Yves was nieuwsgierig naar de organisatie en wilde ook nieuwe contacten opdoen. Yves houdt van muziek en cultuur en gaat graag met mensen om. Dit alles komt samen in het vrijwilligerswerk bij de ECI.

“Alle vrijwilligerstaken bij de ECI komen in een rooster te staan en daar kun je dan als vrijwilliger op “solliciteren”. Voor elke keer dat je de handjes uit de mouwen steekt ontvang je “ECI punten”. Hiermee kun je korting krijgen op een kaartje voor een concert of voorstelling”. Een mooie waardering vindt Yves dat. Hij vindt het niet erg om tot in de late uurtje te werken in de Popzaal. De bezoekers bij de 18+ avonden zijn aan het einde altijd heel lollig en dat is leuk om te zien.

“Ook om te kijken naar de beginnende jeugd die uitgaat, zoals een dancefeestje van 16+, vind ik amusant”. Wat een mooie bijkomstigheid bij dit vrijwilligerswerk is: “In de Popzaal krijg je best wel wat mee van de optredens, maar als je in de theaterzaal werkt, dan kun je de voorstelling beter volgen. We maken onderling als collega’s veel lol en ook de bezoekers hebben bijna altijd goede zin.”

Maar het allermooiste vindt Yves dat dit werk een plezierige invulling van zijn vrije tijd is en hij er nieuwe mensen leert kennen. Op de vraag: raad jij het anderen aan om de proeverij te bezoeken op zoek naar vrijwilligerswerk, reageert hij met een volmondig ja. “Je bent van betekenis en het geeft voldoening. Dus werkt het twee kanten op.”

Benieuwd welke talenten jij in kunt zetten kom dan op zaterdag 30 september naar de vrijwilligersproeverij in de Minderbroederskerk, van 10.00 uur tot 14.00 uur. Verschillende organisaties presenteren zich die dag en vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is. Klik hier en ontdek meer

Interview door Actief Roermond