Nieuws

Interview met Lotte Slangen (MADOUX)

30/11

Wie is MADOUX? Dat is Lotte Slangen uit Maastricht. Met haar dreampop stond ze afgelopen jaar met haar band op Pinkpop. In Roermond komen we haar ook zeer regelmatig tegen en zondag 17 december speelt ze samen met Robin Kester in onze popzaal. We vragen haar wat die band met Roermond precies is en wat de plannen zijn voor deze enige Limburgse combishow.
  Wat is je band met Roermond? 
Ik ben werkzaam als songwriting/zang coach bij het project Schools Out waarbij we met middelbare scholieren een interdisciplinaire voorstelling in elkaar zetten. Leerlingen maken zelf songs/video’s, dans, teksten en scenes die later de basis vormen voor een voorstelling. Muziek doet zoveel; voor mij is het een ontzettende uitlaatklep en mijn doel is om dit jongeren ook aan te reiken. Als middel om zich te uiten maar ook om verbinding te maken met anderen. 
 
Verder speel ik mee in de Nieuwe Helden productie genaamd ‘Binnenplaats’ met getalenteerde Roermondse makers Soraya Groznik, Kenji Hendriks, Quensley Coster, Brohlin Coumans en Kim Lee Wong. 
 
Dit jaar stond je op Pinkpop, hoe was dat, en wat neem je nu mee uit deze ervaring? 
Pinkpop was zo een ongelofelijke ervaring. Ik herinner me vooral de energie die het geeft om voor zoveel mensen te mogen spelen. Echt bizar. Het Pinkpop optreden heeft me geïnspireerd om nu dan toch echt een debuutalbum te gaan opnemen. Momenteel ben ik veel aan het schrijven en hoop ‘m in 2024 uit te brengen.  
In het verleden heb je meegedaan aan Pak Je Podium, een traject van ECI cultuurfabriek om lokale makers van muziek, dans, taal, theater en film nét dat laatste zetje in de spotlights te geven. Hoe heeft dit bijgedragen aan waar je nu staat? 
Door het Pak Je Podium traject hebben we in samenwerking met licht technicus Lloyd Jansen en de ECI cultuurfabriek een lichtshow kunnen ontwerpen voor onze live set. Dit heeft enorm geholpen om het gevoel van de songs live te versterken. 

“Pak Je Podium heeft enorm geholpen om het gevoel van de songs live te versterken”

Je speelt 17 december samen met Robin Kester in onze popzaal, wat kunnen we verwachten? 
“Yes! We gaan de complete tweede EP genaamd ‘Anywhere’ live spelen met full band en ik kan niet wachten om deze songs met het publiek te delen. Vooral ‘in Our Blood’ is zo vet om live te doen. De plaat Honeycomb Shades van Robin Kester is prachtig. Ze heeft een heel eigen geluid en ik hou van de Portishead achtige sfeer dat het album heeft. 
 
Zondag 17 december geven MADOUX en Robin Kester hun enige Limburgse combishow. Klik hier voor meer informatie