Nieuws

Hiphop community Nieuwe Helden 0475 presenteert nieuwste voorstelling Ik Hoor Je: 50 jaar hiphop

22/01

Voel jij je altijd gehoord? En wat als dat niet zo is? Wat ga jij doen zodat jij gehoord wordt? En wat kan er allemaal ontstaan in deze zoektocht? Wellicht vinden we wel een vorm van expressie die ons allemaal kan verbinden. Ik Hoor Je is de allernieuwste voorstelling van Nieuwe Helden 0475 die te zien is op 2 februari om 18.30 uur en 20.30 uur in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

De enthousiaste Roermondse jongeren werkten wekenlang aan een voorstelling met een uniek karakter. Zijzelf bepalen namelijk alle aspecten van de voorstelling. Van de choreografie, tot het decor en van de muziek tot de verhaallijn. Op het podium vertellen ze straks hún verhaal. De talenten maakte de voorstelling onder begeleiding van professionals als Brohlin Coumans (Regisseur), Quensley Coster (Theater), Zinah Heuts (Art en Decor), Illisias Leupen (Assistent- Producer/Rap), Ozaia den Heijer (Assistent-Theater), Suzanne van Pamelen (Zang), Laurent Beemer (Producer/Rap), Kenji Hendriks (Breakdance), Dylana Puteri (Assistent-Dans). Met veel passie, liefde en enthousiasme stortte zij zich weer in een nieuw avontuur om samen met de jongeren een prachtige show neer te zetten.

De voorstelling is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen het culturele netwerk van Roermond, het onderwijs en jongerenwerkers. Deze samenwerking zorgt voor een bijzondere omgeving waarin jongeren tussen de 12 en 23 jaar op een positieve manier gestimuleerd worden om vanuit hun eigen leefwereld een voorstelling te maken en zo hun talenten te ontwikkelen. In Roermond – waar het allemaal begon – maar ook in Weert, Venlo en Heerlen. Nieuwe Helden Next Level focust zich op zang, dans, rap, hip hop, breakdance, beats, spoken word, theater, pr, decor en fotografie. In een tiental weken maken de talenten samen met professionals een voorstelling waarin deze facetten bij elkaar komen. En dat allemaal met een bijzonder uitgangspunt: dat van de jongeren zelf. Naast de shows in de vier steden organiseert Nieuwe Helden Next Level ook summer talent camps met masterclasses en verschillende vervolgproducties om door te groeien.

Kaarten kopen aan de deur is niet mogelijk, dus bestel je gratis tickets voor 2 februari 2024 in de ECI Cultuurfabriek (Eci 14 6041MA Roermond) vooraf: Nieuwe helden