Nieuws

Gezellig meedeinen op vier poten tijdens Popronde Roermond

15/09
Gezellig meedeinen op vier poten tijdens Popronde Roermond
Eddie Claessens (links) en Goof Veelen bij de Azijnfabriek, één van de locaties waar zondag weer live muziek klinkt tijdens de Popronde Roermond.Afbeelding: John Peters

De Popronde staat te boek als het grootste, gratis reizende muziekfestival van Nederland. Die omschrijving strookt dit jaar echter niet helemaal met de werkelijkheid.

Het goede nieuws? De Popronde gaat door. En komende zondag is Roermond the place to be. Het minder goede nieuws? In navolging van 2020 krijgt het muzikale evenement vanwege het inmiddels door velen verfoeide virus wederom een aangepast jasje. „We hebben minder bands en minder speellocaties dan gebruikelijk én er wordt voor het eerst gewerkt met betaalde toegangsbewijzen”, verklaart Goof Veelen de opzet. Hij coördineert samen met Eddie Claessens het muziekfestijn in Roermond.

Grootste winst
„Niet zoals wij het graag zien natuurlijk, maar er klinkt zondag na héél lange tijd in ieder geval weer livemuziek. Dat is de grootste winst. Man, wat hebben we daar naar uitgekeken”, zegt Eddie Claessens opgewekt. „Vorig jaar werd de Popronde, waarbij talentvolle Nederlandse bands gedurende enkele maanden door heel het land reizen en in zo’n veertig steden optreden, in uitgeklede vorm gehouden. Toen stonden er slechts drie bands in de ECI Cultuurfabriek. Dit jaar komen er veertien bands naar Roermond en vormen naast de ECI ook het Royal Theater aan de Hamstraat, de Azijnfabriek aan de Zwartbroekstraat en de Muziekloodz aan de Dr. Philipslaan de speellocaties. Mensen kunnen op de website van de Popronde per locatie en tijdslot een kaartje kopen”, aldus Veelen.

Zitplaatsen
Zoals reeds aangehaald drukt corona ook dit jaar nog een stempel op het evenement. Dat betekent dat schouder aan schouder dansen of uitzinnig headbangen in volle zalen en kroegen er ook dit keer niet bij is. „Nóg niet”, klinkt het hoopvol. „Hopelijk mag de boel rap weer open, zonder al die restricties en regeltjes. De cultuursector hangt al veel te lang aan de lètste mem.” Dit jaar zijn er voor de bezoekers van de Popronde louter zitplaatsen beschikbaar. Dat wordt dus vrolijk en gezellig meedeinen op vier poten”, lachen Claessens en Veelen.

Hoe dan ook, liefhebbers van livemuziek mogen er zondag weer op uit. En die hebben volgens Veelen en Claessens heel wat te kiezen. Vrijwel ieder genre is dit jaar vertegenwoordigd tijdens de Popronde Roermond, de vijfde in een reeks van in totaal 42 steden en de eerste in Limburg. „Het aanbod loopt uiteen van een stevige pot metal en garage tot Indie en pop. Het betreft stuk voor stuk verrassende en enthousiaste bands, die louter eigen nummers spelen. Dat wil je niet missen!”

Klik hier voor info en tickets.