Nieuws

Filmtips week 8

15/05

Filmtips week 8
In de persconferentie van woensdag 6 mei j.l. is bekend gemaakt dat de filmtheaters en bioscopen vanaf 1 juni waarschijnlijk weer open mogen! Wij zijn achter de schermen had bezig om onze filmzalen klaar te maken voor jullie. Wij streven ernaar om donderdag 4 juni onze filmzalen te openen. We zullen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de 1,5 meter regeling volgen. In de volgende nieuwsbrief hopen we je meer duidelijkheid te geven. We hopen jullie natuurlijk snel weer te mogen zien in onze filmzalen! ?

Veel kijkplezier! ?

Benvenuti in Italia
Wegdromen met Italiaanse films
In het thema Italië hebben we 4 Italiaanse films voor je op een rijtje gezet.
1. Il traditore 

‘De beginscène is pure folklore in Godfather-stijl’, schrijft het NRC in januari over het maffiadrama Il traditore. Een beschrijving waar regisseur Marco Bellochio tevreden mee zou zijn. In een interview benoemt hij wat hij in zijn hoofdrolspeler zoekt: Ik wil iemand als Marlon Brando zoals hij in The Godfather was, met een gezicht dat geleefd heeft. Hij moet in staat zijn om zowel een 50-jarige als een 70-jarige te spelen. Hij moet Portugees, Engels, Italiaans en Siciliaans kunnen spreken én een goede acteur zijn. Iemand die de legende uitstraalt. Pierfrancesco Favino (ook te zien in de volgende film) was de uitverkorene. Overtuigend kruipt Favino in de huid van de beruchtste informant in de maffageschiedenis.
2.Gli anni più belli
Een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar.
3. Dogman
Geïntrigeerd door de maffiapraktijken in Italië? Dan hebben we nog wat in de aanbieding. Dogman van regisseur Matteo Garrone (bekend van maffia-meesterwerk Gomorra). De film speelt zich af in een vervallen buitenwijk van Napels. Dezelfde stad waar voetballer Diego Maradona door de Napolitaanse maffia in de greep werd gehouden.
4. Diego Maradona
Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent.


Quarantaine Film Stories
Te zien op CineSud
Met Quarantaine Film Stories daagde CineSud filmmakers én scenaristen uit om verhalen te filmen of schrijven rondom de thema’s ‘quarantaine’ of ‘lockdown’. In totaal werden er 121 plannen ingestuurd. Hiervan waren er 51 films en 70 scripts. Het grote animo voor deze contest toont aan dat creatieve makers als geen ander in staat zijn een positieve invulling te geven aan deze moeilijke tijden en tevens dat financiële steun voor de vaak zzp’er van essentieel belang is. Alle inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. De winnaars worden 18 mei bekend gemaakt. Vanaf 25 mei worden de ingezonden films tentoongesteld via de website van CineSud.


Aanraders
Het maandelijkse filmnieuws
– De Filmkrant