Nieuws

Filmtips week 7

08/05

Filmtips week 7
Deze week staat in het teken van de zomerse landen, Spanje en Curaçao. Na een regenachtige week zijn wij klaar om weer wat zonnestralen op te te vangen! Daarnaast hebben we een spannende documentaire voor je klaar staan die gratis te zien is op YouTube.

Veel kijkplezier! ?

Bienvenido a España
Wegdromen met Spaanse films
In het thema Spanje hebben we 6 Spaanse films voor je op een rijtje gezet.
1. Todo sobre mi madre
Het kleurrijke en temperamentvolle Spanje wordt door niemand beter weergeven dan Pedro Almodóvar. Slenter door de straten van Madrid of Barcelona.
2.Volver
Ontdek Almodóvars geboortestreek La Mancha in Volver.
3.Dolor Y Gloria
Of wandel mee door het karakteristieke stadje Paterna in Dolor Y Gloria. En dat allemaal zonder de deur uit te gaan. Deze films zijn slechts een greep uit zijn omvangrijke oeuvre.
4. Hable Con Ella
Ook kun je o.a. Hable Con Ella (2002,
5. La mala educación
La mala educación (2004) en
6. La piel que habito 
La piel que habito (2011) bekijken op Pathé Thuis en Ziggo. 


Winnende films Curaçao
Te zien op IFFR
Bekijk de winnende films van Curaçao via IFFR online! De 9e editie van Curaçao IFFR (CFFR) gaat helaas niet door, maar online kun je toch van het festival gevoel genieten met zes Yellow Robin Awards winnende films van eerdere edities.


Perelman
Te zien op YouTube
Grigori Perelman. Nadat hij in 2002 één van de grootste wiskundige problemen van het afgelopen millennium wist op te lossen, verbrak hij het contact met de wereld en verkoos een kluizenaarsbestaan. Alle onderscheidingen weigerde hij. Een miljoen dollar aan prijsgeld bleef onaangeraakt. In 2014 lijkt hij van de aardbodem te zijn verdwenen. In maart, datzelfde jaar, reist het theatergezelschap Compagnie Perelman af naar Sint Petersburg. Op zoek naar hun naamgever. Hun inspirator. Hun held. Terwijl zij wanhopig zoeken naar een mythe, legt de documentaire vooral worstelingen van de makers zelf bloot. Dan begint het verhaal ineens thrillerachtige trekjes te vertonen…


Aanraders
Het maandelijkse filmnieuws
Aanraders
Het maandelijkse filmnieuws
– De Filmkrant