Nieuws

Filmtips week 6

01/05

Filmtips week 6
Deze week hebben we internationale filmtoppers voor je klaar staan. De landen Frankrijk, Spanje en Amerika komen aan bod. Allemaal prachtige films die je gezien moet hebben! Daarnaast laten we je graag kennismaken met A Global Film Festival. Meer dan twintig filmfestivals uit de hele wereld werken samen aan een gratis tiendaagse filmfestival. Lees hieronder meer!

Veel kijkplezier! ?

Bienvenue en France
Chanson Douce
In het tiende arrondissement van Parijs woont een welgesteld jong stel. Hun twee kleine kinderen nemen veel tijd in beslag en dus is de beslissing om een nanny in te huren snel gemaakt. Louise is de reddende engel en wordt met open armen ontvangen door het gezin. Langzamerhand komen echter haar verontrustende kanten naar boven. Chanson Douce, de boekverfilming van de bekroonde bestseller van Leïla Slimani, is te zien op Video on Demand via Ziggo, KPN, iTunes ne Cinemember.


El hombre que cuida
Te zien op IFFR
El hombre que cuida is een film over een man die zijn huis niet uit wil. En nu, in tijden van Covid-19, mogen we  ons huis niet meer uit en krijgt de film een hele andere betekenis. 


We Are One
A Global Film Festival
Meer dan twintig filmfestivals uit de hele wereld werken samen aan een gratis tiendaagse filmfestival. Het evenement heet We Are One: A Global Film Festival en vindt plaats vanaf 29 mei op Youtube.

De internationale organisaties zijn de samenwerking aan gegaan nadat ze genoodzaakt waren de filmfestivals te annuleren wegens de coronamaatregelen. De organisatoren van het filmfestival van Cannes lieten maandag weten trots te zijn op hun deelname aan het YouTube-evenement. Om buitengewone films en talenten onder de aandacht te brengen, waardoor publiek van over de hele wereld zowel de nuances van het vertellen van verhalen als de artistieke persoonlijkheden van elk festival kan ervaren. Naast Cannes doen onder meer het internationaal filmfestival van Berlijn, Venetië, Sundance, Toronto en Tribeca mee aan het festival.

Tijdens het evenement worden er documentaires, muziekfilms en komedies uitgezonden en vinden er gesprekken plaats. Het programma is nog niet bekend gemaakt. De geselecteerde films zullen gratis te bekijken zijn van 29 mei t/m 7 juni. 


Hollywood
Te zien op Netflix
In het naoorlogse Hollywood is een groep ambitieuze acteurs en regisseurs tot bijna alles bereid om hun showbizzdromen waar te maken. Hollywood gaat morgen in premiere en krijgt maar liefst 4 sterren van De Volkskrant. 


Aanraders
Het maandelijkse filmnieuws
De Filmkrant