Nieuws

Filmtips week 5

24/04

Filmtips week 5
Helaas blijven onze filmzalen nog even gesloten. Om jullie toch op de hoogte te blijven houden hebben we deze weer nieuwe tips voor je klaarstaan. Ook hebben we deze week een leuke aanrader voor de theater en filmliefhebbers. De voorstellingen van De Verleiders kun je online bekijken. Deze zijn te zien t/m 19 mei. 

Veel kijkplezier! ?

Charité
Te zien op Netflix
Voor wie houdt van kostuumdrama’s zoals Poldark en Downton Abbey, is Charité ook een niet te versmaden Netflix-serie. Deze speelt in het academische ziekenhuis van Berlijn, waar de ene na de andere geneeskundige ontdekking wordt gedaan. Tussendoor spelen er allerlei intriges, zodat het ook een geweldige ziekenhuisserie is. Charité speelt aan het einde van de negentiende eeuw en laat zien hoe artsen omgingen met tuberculose, difterie en blindedarmontstekingen: ziekten die nu (bijna) zijn uitgeroeid in het Westen.


Filmtips op IDFA
Te zien op IDFA
Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, IDFA stelt in de loop van de komende weken verschillende tiplijstjes voor je samen.


Before Summer Ends
Te zien op IDFA
Na vijf jaar in Frankrijk gestudeerd te hebben, voelt Arash zich er nog steeds niet thuis en hij besluit terug te keren naar Iran. Zijn vrienden Hossein en Ashkan willen echter dat hij blijft en organiseren een kampeertocht. Misschien om hem de schoonheid van het land te laten zien, misschien toch een beetje als afscheid. Ze reflecteren op het leven ver weg van hun geboorteland, luieren in de zon en dronken worden. Terwijl ze praten schemert door dat ook Hossein en Ashkan hun vaderland missen. Maar zij kunnen niet terug, onder meer vanwege de verplichte militaire dienst in Iran. Bovendien is Hossein inmiddels getrouwd. Toch moeten ze keuzes maken. De zomer die ten einde loopt, verwijst in deze meanderende, melancholische roadmovie misschien ook naar het einde van de vrijheid om die keuzes uit te stellen. Het is een film over vriendschap, maar ook over het tragische lot van mensen die noodgedwongen hun land achter zich hebben gelaten, maar elders nooit echt zullen aarden.


Thuiswerken – Van Kooten en De Bie
Te zien op YouTube
Wie kent hem nog? Het filmpje Thuiswerken van Van Kooten en De Bie. Even 8 minuten lachen in deze wat minder leuke tijd.


Aanraders
Het maandelijkse filmnieuws
De Verleiders voorstellingen