Nieuws

Filmtips week 4

16/04

Filmtips week 4
Het is weer een nieuwe week dus dat betekent een nieuwe film nieuwsbrief. Deze week hebben we weer tips voor alle binnenblijvers. Dat er mensen zijn die hier een creatieve draai aan hebben gegeven, tonen de onderstaande klassieke voorbeelden. Ook hebben we deze week een leuke aanrader. De bejubelde theatervoorstelling Turks Fruit kun je online bekijken. Hummelinck Stuurman Theaterbureau maakt het mogelijk om de voorstelling naar het beroemde boek van Jan Wolkers te vertonen. Het is het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur.

Veel kijkplezier! ?

Stop-Motion filmpje
Gemaakt door Bernard Martens
Gelukkig wordt creativiteit in deze tijd optimaal benut. Bernard Martens, vrijwilliger bij De Nieuwe Scene in Venlo, heeft een kort stop-motion filmpje gemaakt. Op het lied van Toon Hermans kun je even wegdromen bij het filmpje. 


Once Upon Time in… Hollywood
Te zien op Netflix
Het is 1969. Een tv-acteur en zijn stuntman denken na over wat ze nu moeten in het veranderende LA. Een populair filmstel komt naast de acteur te wonen. De hoofdrollen in de film zijn:Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie.


Dinner for One
Te zien op YouTube
Bij onze Oosterburen wordt al sinds jaar en dag Dinner for One, ook wel The 90th Birthday genoemd, uitgezonden. Een klassieker, lekker ouderwetse slapstick. In Dinner for One zien we Miss Sophie, een rijke Engelse dame, die elk jaar op haar verjaardag haar vier beste vrienden Sir Toby, Admiral von Schneider, Mr. Pommeroy en Mr. Winterbottom uitnodigt voor een verjaardagsdiner. Er is alleen een probleem, Miss Sophie is inmiddels negentig en alle vier haar vrienden zijn inmiddels overleden. Miss Sophie vindt dit echter geen reden om met de traditie te breken. Daar waar de heren niet langer persoonlijk aanwezig kunnen zijn, zal Miss Sophie butler James de rollen van de vier gasten met hartelust op zich nemen.


Bed Peace 
Te zien op YouTube
Drove from Paris to the Amsterdam Hilton
Talking in our beds for a week
The newspapers said
Say what’re you doing in bed
I said we’re only trying to get us some peace

The ballad of John and Yoko, 1969

1969 was het jaar waarin John & Yoko hun langlopende campagne voor Wereldvrede intensiveerden. Van 25 maart tot 31 maart 1969 hielden John Lennon en Yoko Ono een Bed-In in het Amsterdamse Hilton hotel. De twee waren kort hiervoor getrouwd en gebruikten de publiciteit rondom hun huwelijk om een pacifistische protestactie te houden. Ze protesteerden hiermee tegen de Vietnamoorlog en hoopten er wereldvrede mee te bevorderen.


Aanraders
Het maandelijkse filmnieuws
Turks Fruit theatervoorstelling