Nieuws

Filmtips week 2

01/04

Filmtips week 2

Het lente zonnetje laat zich steeds meer zien en zorgt voor wat positiviteit in deze tijd. Om de frisse dagen wat leuker te maken hebben we deze week weer filmtips voor je klaar gezet. Daarnaast hebben we ook onze aanraders voor je op een rijtje gezet, zodat jij je thuis niet hoeft te vervelen. ?

Veel kijkplezier! ?

An Affair
Te zien op Netflix
Anita is tweeënveertig, woont in een klein plaatsje in Noorwegen samen met haar man en heeft een weinig sprankelend huwelijk. Wanneer ze met haar nieuwe baan als gymdocente op een middelbare school start, is haar achttienjarige leerling Marcus (Tarjei Sandvik Moe) meteen gecharmeerd van haar. Al snel komt ze erachter dat hij geobsedeerd is door haar en wordt ook Anita’s verlangen naar hem steeds groter. Na enkele brutale, door lust gedreven ontmoetingen, verliest Marcus zijn interesse in Anita en krijgt hij een relatie met een jonge, knappe klasgenote. De paniek slaat toe bij Anita, die oprecht gelooft dat zij voor elkaar bestemd zijn. Een waar drama ontvouwt zich, onder andere in chantage.


Marriage Story
Te zien op Netflix
Het ooit gelukkige huwelijk tussen de New Yorkse toneelregisseur Charlie (Adam Driver) en Hollywood actrice Nicole (Scarlett Johansson) is gestrand, waardoor zij in een slopende echtscheiding belanden. Door de strijd om de voogdij voor hun zoontje komen hun afgescheiden, maar voor altijd verbonden levens, zwaar onder druk te staan. Marriage Story is een scherpzinnig en meelevend portret geregisseerd door de Academy Award genomineerde Noah Baumbach.


Kramer vs Kramer
Ted Kramer (Dustin Hofmann) is een zakenman die zijn werk belangrijker vindt dan zijn gezin. Zijn vrouw Joanna (Meryl Streep) kan er niet meer tegen en besluit hem te verlaten. Ted heeft nou de taak zelf het huishouden te doen en op zichzelf en zijn zoontje Billy te passen. Wanneer Ted heeft geleerd te leven met deze verantwoordelijkheden in zijn leven, wil Joanna haar zoontje terug. Ted weigert om het op te geven en dat leidt tot een rechtszaak om de voogdij van het kind. 


Aanraders
Te zien op Netflix
– Roma
– The Post
– Hostiles
– Wolf
– Eighth Grade
– De Rouille et D’os