Nieuws

Filmtips week 1

27/03

Filmtips week 1

Hopelijk gaat het goed met je in deze moeilijke tijden. Naar aanleiding van de Coronacrisis zijn wij helaas genoodzaakt om alle activiteiten in de ECI cultuurfabriek t/m 1 juni te annuleren. Dit betekent dat we t/m 1 juni ook geen films mogen vertonen in onze filmzaal. Wij vinden dit erg jammer, maar de gezondheid van iedereen staat voorop! Blijf binnen en volg de maatregelen van het RIVM.

Ondanks alles willen we je toch wekelijks op de hoogte houden met ons filmnieuws. Wat kun je verwachten? Filmtips, aanraders en trailers van films die nog in onze filmzaal vertoond gaan worden. De filmtips kun je ook terugvinden op onze website onder het kopje nieuws, onderaan de website.

Zo maken we binnenblijven toch wat leuker! ?

Gratis films kijken bij Cinetree
Te zien t/m 6 april
Filmplatform Cinetree.nl biedt alle thuisblijvers t/m 6 april de mogelijkheid om gratis films te kijken. Zo kun je de film Happy End bekijken. In Happy End neem je een kijkje bij een bourgeois familie uit Calais waar alles in de soep loopt. Secuur, indringend en een verrassend geestige film van Michael Haneke. Met de crème de la crème uit Cannes: Isabelle Hupert, Jean-Louis Trintignant & Mathieu Kassovitz.


Film marathon van 14 uur lang
Te zien t/m 6 april
Het IFFR wil deze moeilijke tijden van binnen zitten graag draaglijker met een film waarin zij echt geloven, namelijk La Flor van Mariano Llinás. De film won twee keer de Hubert Bals Fonds Publieksprijs. La Flor is een marathon van veertien uur lang, opgedeeld in drie delen. Alle delen zijn te zien via de website van het IFFR.


Filmtopper op Film1 Premiere
Te zien van 28 t/m 31 maart
Ziggo en KPN klanten kunnen t/m dinsdag gratis de film Werk ohne Autor bekijken op Film 1 Premiere. Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.


Klassieker Das Leben der Anderen
Te zien op Videoland
In november 1984 krijgt de gezagsgetrouwe Stasi-agent Wiesler de opdracht, de succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn levensgezel Christa-Maria Sieland te schaduwen. Wiesler wordt geconfronteerd met de voor hem vreemde wereld van liefde, literatuur en het vrije denken, waardoor hij zich de nutteloosheid van zijn bestaan realiseert. Hoe meer hij in aanraking komt met deze nieuwe wereld, hoe groter het besef groeit dat de Stasi ook zijn eigen leven ernstig beperkt.