Nieuws

Filmhuizen verwelkomen publiek met animatiefilm

05/06
Filmhuizen verwelkomen publiek met animatiefilm
Fragment uit de animatiefilm van de Limburgse filmhuizen. Afbeelding: MurMur Animation

De filmhuizen in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond en Venlo verwelkomen het publiek vanaf zaterdag met een speciale animatiefilm van Limburgse bodem.

Swinkels en Frijsinger maakten in 2015 naam met de korte animatiefilm Mijndert. In de daarop volgende jaren werkte het duo onder meer voor Jeangu Macrooy, het Rotterdam Philharmonisch Orkest, De Wereld Draait Door, Schunck, L1 en De Limburger. Momenteel zijn de twee Maastrichtenaren bezig met een lange animatiefilm die volgend jaar in première moet gaan.

De korte animatiefilm die vanaf zaterdag te zien is, is gemaakt in opdracht van Lumière Cinema Maastricht, De Spiegel in Heerlen, De Domijnen in Sittard-Geleen, ECI Cultuurfabriek in Roermond en De Nieuwe Scene in Venlo. Al die filmhuizen komen ook in beeld.

Programma
De filmhuizen hopen deze zomer met een uitgebreid programma veel publiek te trekken. Op het programma staan onder meer Jim Taihuttus De Oost, Oscarwinnaar Nomadland, het Nederlandse oorlogsspektakel De Slag om de ScheldeQuo Vadis, Aida? over de genocide in Srebrenica en The Father met Oscarwinnaar Anthony Hopkins. Daarnaast zijn er muziekfilms te zien over Frank Zappa, David Byrne, Tina Turner, The Beatles, Paolo Conte, Prince en Charles Aznavour.