Nieuws

ECI’s theater- en muziekprogramma 2018-2019 uitgelekt

01/04

Vorige week heeft de volledige programmering van het nieuwe seizoen 2018-2019 van ECI cultuurfabriek enige tijd online gestaan op diverse sites en sociale media. Dit is 6 weken voordat ECI haar programma officieel naar buiten wil brengen. Het cultuurcentrum overweegt stappen om te achterhalen hoe dit kan.

Directeur Joery Wilbers is not amused. ‘Je werkt een jaar lang keihard als team om een mooi programma samen te stellen. Dan is het erg vervelend en eerlijk gezegd onacceptabel wanneer allerlei namen ineens gelekt worden. Hoe het kan weten we nog niet. Je hoort de laatste tijd natuurlijk veel verhalen over hacken, maar je staat er niet bij stil dat het jezelf kan overkomen.”

Online zoomen inmiddels namen als Guido Weijers, Spinvis, Helmert Woudenberg en Gers Pardoel. Zij zouden het nieuwe seizoen bij ECI cultuurfabriek op de planken staan. Kloppen deze geruchten? Wilbers: “Kijk, ik ga die namen nog niet bevestigen. Het beste is als mensen zich op onze site even opgeven voor onze presentatie avond op 7 mei, dan horen ze alles. Wel wil ik zeggen, dat ik het gewoon hartstikke vervelend vind voor al die mensen die nu al bellen voor kaarten. We moeten ze dan helaas zeggen dat die pas vanaf 15 mei te koop zijn.”