Nieuws

ECI verbouwt!

25/01

ECI cultuurfabriek zit niet stil tijdens de lockdown. Integendeel. Er gebeurt van alles. Zo krijgt de popzaal een make-over, wordt de expositieruimte verbouwd en krijgen de filmzalen ook een eigen horeca. ECI verbouwt!

Dit seizoen begon voor de naar omstandigheden ECI goed. De cursus afdeling, filmzalen en theaterzaal mochten open met maximaal 60 personen op 1,5 meter afstand. Daar hebben ECI cultuurfabriek en haar bezoekers goed gebruik van gemaakt. Maar de Corona maatregelen werden aangescherpt. Het maximum bezoekers werd 30, daarna ging ECI dicht, toen weer open en nu toch weer helemaal dicht. Tot in ieder geval 10 februari.

De popzaal is al vanaf het begin van het seizoen gesloten. Een mooie aanleiding om die zaal eens onder het vergrootglas gehouden. ECI vroeg zich af hoe ze hun bezoekers op het gebied van beleving en service het maximale kunnen bieden. Hieruit is een samenwerking tot stand gekomen met een lokaal bedrijf die niet alleen gespecialiseerd is in festivals en evenementen, maar ook de inrichting hiervan.

De gebroeders Nick en Glenn Soentjes zijn samen met ECI horeca manager Geraldi Toatubun gaan kijken naar de mogelijkheden voor de popzaal. De opdracht voor het trio, een nieuwe beleving brengen naar de ECI popzaal. Hierdoor kan je, als alles weer open mag, straks in de popzaal genieten van seated concerts, cabaretvoorstellingen met een biertje erbij, wel zo gezellig. En natuurlijk de vertrouwde live-concerten en dance-events. Geraldi: ’De popzaal krijgt een nieuwe spannende look & feel met een warme en comfortabele uitstraling. Het resultaat gaat de bezoeker zeker verrassen!’

Naast de popzaal is ECI enthousiast aan de slag met nog meer verbeteringen. De expositieruimte met aansluitend opslag wordt nu echt helemaal af. Met als verrassing 3 spiksplinter nieuwe oefenruimtes voor muziekbands. Ze zijn er wel, maar je ziet en hoort ze straks niet. Daarnaast heeft ECI gemerkt dat horeca nabij de filmzaal een wens is van bezoekers. Dit wordt de komende periode professioneel gerealiseerd.

Dus als de ECI dadelijk weer opengaat, is het nog beter, gezelliger, mooier en leuker dan ooit tevoren!