Nieuws

ECI theaterprogramma eerste helft 2021

08/12

‘Mooi in balans en met een accent op lokaal/regionaal aanbod’ …

‘Dat het theaterprogramma er in 2021 wat anders uit zou zien dan we tijdens het programmeren hadden bedacht, dat wisten we al’, aldus directeur Joery Wilbers. Door Corona en de beperkte capaciteit hebben we nu meer ruimte voor mooie kleinschalige en intiemere programma’s. En het mooie is dat veel producties een heel seizoen zijn doorgeplaatst en je in 2021-2022 alsnog in de ECI cultuurfabriek kunt komen bekijken.

Zo heeft de ECI een prachtvoorstelling ‘Nina Bobo’ over de zoektocht van de derde generatie Indische Nederlanders en deze een stem geeft. De voorstelling presenteren ze i.s.m. Bibliorura Roermond en de talkshow ECI live. Ook maatschappelijk relevant is de voorstelling ’25 jaar Sebrenica’ van Boy Jonkergouw. Ward/Ward Ann van den Broek komt met haar jongste dansvoorstelling ‘Creating Joy’ en liefhebbers van klassieke muziek kunnen meteen al in januari hun hart ophalen met Pynarello en Ikarai met o.a. Sanne Rambags. Bekende namen hebben ze ook met o.a. Wim Daniels, Sven Ratzke, Paul Haenen en Tim Akkerman.

Regionaal
Samen met een afgewogen muziekprogramma, vaste bespelers als Laagland, Philharmonie Zuid Nederland en Sally Dansgezelschap Maastricht met een puik jeugdprogramma (én speciale aandacht voor een niet te missen voorstelling van de Dansers!) en een aantal mooie cabaret-namen is het ECI theaterprogramma ondanks Corona mooi in balans!