Nieuws

ECI Rockschool wil jongeren de volledige rockervaring geven

18/05

In september gaat de Rockschool van start. De voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang. Dagblad De Limburger interviewde Marjolein Peeters, coördinator muziek en Ruth Houkes, hoofd educatie. “We willen dat de deelnemende jongeren alle onderdelen van de rockscene meekrijgen.”

Jaarlijks organiseert de ECI het project KIDS ROCK!, waarbij schoolklassen uit het primair onderwijs kennismaken met het spelen in een band. Meerdere jongeren kochten na de laatste editie een instrument, maar deden er vervolgens weinig mee. “Ze wilden dolgraag thuis verder oefenen, maar misten het spelen in een band. Wij dachten: daar moeten we iets aan doen”, vertelt Marjolein Peeters, coördinator muziek bij de ECI.

Zodoende richtte de ECI de Rockschool op. Een plek voor jongeren met en zonder ervaring met rockmuziek. Tijdens de dertig weken durende cursus krijgen de deelnemers zowel individuele als groepslessen aangeboden. “We gaan de Rockschool langzaam opbouwen. We hopen dat we kunnen beginnen met een groep op elk niveau; beginners, gevorderden en diehards”, geeft Ruth Houkes, hoofd educatie bij de ECI, aan.

Naast het actief zijn in een band is het de bedoeling dat de jongeren ook zo veel mogelijk van de rockscene meekrijgen. Benieuwd hoe en met wie ze dat doen? Lees dan hier het complete interview van De Limburger.

 

Marjolein Peeters was donderdag 11 mei ook te horen op L1 Radio over de Rockschool. Luister hier het interview.