Nieuws

ECI cultuurfabriek zet Rockschool op

09/05

ECI cultuurfabriek start in september met een Rockschool. De nieuwe Rockschool is voor jongeren tussen 12 en 21 jaar die in een band muziek maken of dat willen gaan doen. Deelnemers leren beter zingen of een instrument (nog beter) bespelen. Professionele popmuzikanten gaan de jongeren begeleiden en leren jonge mensen wat er allemaal nog meer komt kijken bij het spelen in een band.  

Coördinator Muziek bij ECI, Marjolein Peeters, legt uit waar dit nieuwe initiatief vandaan komt. “Al een aantal jaren kunnen basisschoolleerlingen bij ECI deelnemen aan KIDS ROCK! In dit project leren ze een muziekinstrument te bespelen en geven ze met een band een concert in onze popzaal. Na de laatste editie van KIDS ROCK!, bleek dat veel kinderen aan sinterklaas een gitaar of keyboard vroegen. Ze wilden dolgraag thuis verder spelen, maar misten het spelen in een band. Om aan die behoefte te voldoen, ontstond het idee om de Rockschool, die voor de komst van ECI bij het Centrum voor de Kunsten zat, weer nieuw leven in te blazen.” 

ECI cultuurfabriek biedt in 30 weken een passend aanbod voor beginners, gevorderden en ‘die hards’. Jongeren kiezen uiteindelijk uit zang of één van de volgende ‘rockinstrumenten’: (bas-)gitaar, toetsen of drums. Je krijgt individuele muzieklessen en repeteert met een band. Alle bands sluiten af met een concert in ECI. 

Voor meer informatie: marjolein.peeters@ecicultuur.nl  

ECI Rockschool september