Nieuws

ECI cultuurfabriek viert 10-jarig bestaan met festival voor creatieve geesten

27/06

Van 8 tot en met 18 september is het feest bij ECI cultuurfabriek in Roermond. Het mooiste cultuurhuis van Limburg viert dan haar 10-jarig bestaan met een dagenlang festival vol muziek, theater, toneel, films en creatieve cursussen. Het festival is voor iedereen toegankelijk.

Muziek, theater en previewmiddag
Gedurende het festival is er uiteraard ook muziek. Zo komt Rowwen Hèze het poppodium twee keer platspelen, staat Nederpopband WIES op de bühne en de altijd steengoede Johnny Cash tributeband: Def Americans. Echter verklapt het cultuurhuis nog niet alles, want op zondagavond 11 september staat er na een gratis previewmiddag een muzikale verrassingsact op de planning in het poppodium!

Elke dag de beste film
Filmliefhebbers kunnen tijdens het festival hun lol op! Het cultuurhuis haalt namelijk de beste films van de afgelopen tien jaar van stal. Inclusief twee buitenfilms en een ‘zwijgende’ film genaamd: Meet Buster Keaton…Cops met livemuziek op de achtergrond.

Cursusproeven
Naast muziek, theater en film is er op zaterdagmiddag 10 september speciale aandacht voor creatieve cursussen. Zo zijn er cursussen fashion, tekenen en keramieken, geeft theaterschool LuidZuid toneellessen voor jong en oud en zijn er live optredens van muziekensembles en muzikanten die door ECI cultuurfabriek begeleid en opgeleid zijn. Ook is er een kunstexpo.

Van harte welkom
Bij ECI cultuurfabriek is er plek voor alle creatieve geesten. Voor de non-stop creators, de luisteraars, de muzikale toppers, de beginnelingen, de diehards, de leraren, de talenten, de af-en-toe bezoekers, de cabaretliefhebbers, de dansers, de harde werkers, de jongelingen, de ouderen, de buurtbewoners. Kortom: voor de nieuwsgierigen.

Samen maken we de mooiste dingen. En samen vieren we feest. Dus noteer 8 tot en met 18 september alvast in de agenda. ECI cultuurfabriek heet je van harte welkom! Het festivalprogramma vind je op de website: https://www.ecicultuurfabriek.nl/eci-10-jaar/

Van toen naar nu
Voordat ECI (voluit: Electro Chemische Industrie) een cultuurhuis werd, had het vele andere bestemmingen zoals een aardappel- en zeepfabriek.

Nadat de industrie in 1974 stopte, raakte het pand echter in verval om in 2012 te worden heropend als cultuurhuis. Een huis dat anno 2022 bruist als nooit tevoren! Met een poppodia, een theater, twee filmzalen, een kunstexpositie, diverse repetitie-, vergader,- en cursusruimten is ECI cultuurfabriek uitgegroeid als het mooiste cultuurhuis van Limburg met de meeste disciplines onder één dak! Maar wist je ook dat ECI actief is daarbuiten? Zo is de stichting te vinden op bijna alle scholen in Roermond, in diverse wijken en op vele verenigingen in de regio. ECI gelooft dat cultuur pas ècht van ons allemaal wordt als we het samen maken.

ECI bestaat 10 jaar


Meer informatie: Noortje Heijnen, coördinator marketing ECI cultuurfabriek via e-mail: noortje.heijnen@ecicultuur.nl, tel: 06-89971437