Nieuws

Dreamer pakt Pak je Podium-kans met beide handen aan!

11/12

De band ‘Dreamer’ is een samenwerking tussen songwriters Jelske en Philippe. Beiden zijn al lang in de muziek actief en sinds 2020 samen. Philippe met zijn pakkende melodielijnen op gitaar en Jelske met haar mooie teksten en zangmelodielijnen. Maar soms is het ook andersom. “Het is net wat er op het moment ontstaat. Zolang het maar in dezelfde dromerige folk of indie stijl blijft”, zeggen ze. Dreamer doet mee aan het Pak je Podium-traject van ECI. Ze vertellen graag waarom.

Mensen laten wegdromen
Over ambitie gesproken: Jelske en Philippe willen met Dreamer een goede basis neerzetten, het publiek laten wegdromen en een relaxte avond bezorgen. Ze vinden het tof als mensen zich in de muziek verliezen en zien zichzelf in de toekomst op grote festivals en podia spelen. Met z’n tweeën of met een band aan hun zijde.

Steady show
De twee doen mee aan het Pak Je Podium-traject van ECI cultuurfabriek omdat ze naar eigen zeggen op deze wijze ‘aan een goede basis’ kunnen bouwen. Ook popprogrammeur Martijn Belleflame, die het tweetal begeleidt, zegt hierover: “De muziek is steengoed. Nu nog even duidelijk maken waar ze precies voor staan en hoe ze dat het beste kunnen overbrengen op het publiek. Dan staat er zeker weten een steady show”.

Kleine dingen
“Het klinkt misschien als iets kleins”, zegt Philippe, “maar omdat Martijn bij de vorige sessie zei dat we tijdens het spelen dichter bij elkaar mogen staan, kunnen we de muziek nóg beter laten landen.” Jelske voegt er nog aan toe: “Ook heeft hij er ons bijvoorbeeld van bewust gemaakt welk effect het juiste licht heeft op een show. Vooral met een dromerige vibe zoals de onze. Hij maakt ons bewust van onszelf en onze kracht. Daardoor staan we met zelfvertrouwen op de bühne.” Ook heeft Jelske het Pak je Podium-traject aangegrepen om feedback te vragen. “Je hebt zoveel ideeën, maar zijn ze wel goed? Het is fijn als iemand daar even kritisch naar kijkt zodat alleen het beste overblijft. En dat doet Martijn.”

“Je hebt zoveel ideeën, maar zijn ze wel goed? Het is fijn als iemand daar even kritisch naar kijkt zodat alleen het beste overblijft. En dat doet Martijn.”

 

Eigen invulling
Is er een thema dat steeds terugkomt in de muziek van Dreamer? “Nee, niet specifiek. Natuurlijk gaan veel nummers over relaties, in de breedste zin van het woord. Sommige nummers zijn zelfs zo vaag dat we zelf niet eens weten waar ze over gaan. En dat hoeft ook niet. Ieder zijn eigen invulling”, zegt het tweetal in koor. “Al is het wel vaak zo dat de nummers vanuit het onderbewustzijn ontstaan en het pas later landt bij ons wat we willen vertellen en waar het over gaat.”

Hun voorbeelden? Fleetwood Mac, The Paper Kites, Ben Howard, Angus & Julia Stone. Daar krijgen we enorm veel inspiratie van!

Tot slot…
Wie is de grootste dromer van de twee? “Jelske”, roep Philippe lachend. En dat beaamt de creatieveling. Ik ben inderdaad soms wat chaotisch en in mijn eigen wereld. Dus ja, echt een dromer haha.”

Pak je Podium
Pak je Podium is een traject van ECI cultuurfabriek om lokale makers van muziek, dans, taal, theater en film nét dat laatste zetje in de spotlights te geven.

Ben je een lokale maker en sta je open voor professionele begeleiding? Stuur dan een e-mail naar info@ecicultuur.nl met daarin je ambitie kort beschreven. Wie weet sta jij volgend jaar wel op de plek van Dreamer!