Marion Beerens

Bekijk hier onze algemene voorwaarden en privacy-statement.

Marion is ontwerper van kostuums, tassen en accessoires. En Marion is ook intermediair bij DOEN! DOEN! draagt door cultuureducatie bij aan de ontwikkeling van kinderen. Daartoe leggen ze de verbinding tussen de school en de culturele en sociale omgeving. Als intermediair legt Marion die verbinding. Zo ook met ECI cultuurfabriek, de partner die regelmatig ingezet wordt om workshops en lessen te geven op het gebied van kunst en cultuur.

Project
DOEN! is een apart project dat ook weer ophoudt te bestaan. Het is iedere 4 jaar weer de vraag of het door mag en kan gaan. En als het niet door kan gaan, dan sluiten er voor de scholen ook veel deuren en dus komen ook minder kinderen in aanraking met kunst en cultuur. En dat zou heel erg jammer en zonde zijn.

Positieve herinneringen
Cultuureducatie is namelijk van onschatbare waarde voor de toekomst van een kind. Marion: “Kinderen leren flexibel te zijn, je leert zelfstandig te denken, je wordt geprikkeld. Ga maar eens na. Als je een volwassene vraagt naar positieve herinneringen aan de basisschooltijd, dan is dat 9 van de 10 keer een ervaring met kunst en cultuur’: ‘Die mooie tekening die ik maakte, het vliegtuigje dat ik bouwde.’ Het zijn fysieke, tastbare dingen die maken dat het iets met je gedaan heeft. Je bent bezig met zelfontplooiing en hebt dingen zelf bedacht en gecreëerd, dat geeft je zelfvertrouwen.

Minder afhankelijk
Daarom zorgt Marion ervoor dat, als DOEN! ophoudt te bestaan, scholen een manier hebben gevonden om kunst en cultuur in te bedden in het onderwijs. Zodat er minder afhankelijkheid is. Ze leert docenten zich bewust te zijn waar ze aan bijdragen als ze lesgeven in kunst en cultuur. Dat ze weten hoe waardevol het is voor de toekomst van de kinderen.

Veel scholen zijn al goed bezig”, zegt Marion, “dat is mooi.”. Veel scholen maken ook al gebruik van DOEN! Dat maakt de toegang tot structurele cultuureducatie in scholen toegankelijker en makkelijker.

ECI cultuurfabriek
ECI cultuurfabriek is een van de partners van dit project en zorgt er daardoor mede voor dat kunst en cultuur ingebed wordt in het onderwijs. Het moet een net zo serieus onderdeel worden van de lessen als rekenen en taal. Steun daarom ECI, want dan steun je DOEN! en daarmee steun je het duurzaam maken van kunst en cultuur in het onderwijs.

 


 

Word jij ook ECI ambassadeur?

Ambassadeurs steunen ons met een financiële bijdrage. De hoogte daarvan bepaal je zelf. Ons doel: kunst & cultuur toegankelijk maken én houden, ook voor kinderen en jongeren.

ECI ambassadeur ben je al vanaf €3 per maand.
Profiteer daarbij meteen van aantrekkelijke voordelen zoals een gratis geselecteerde voorstelling of concert en voorrang op de verkoop!

Klik hier om ambassadeur te worden.


 

Lees hier alle verhalen!


 

Hier doe je het voor

Namens ECI cultuurfabriek: Bedankt!