Nieuws

DNA van Roermond Verhalencafé

19/11

Op zoek naar ‘Remunjse verhäölkes en sjatte.

Op zaterdag 23 november tussen 13.30 en 15.30 vindt in de ECI Cultuurfabriek het ‘DNA van Roermond Verhalencafé’ plaats.

Heeft u een bijzonder verhaal over Roermond dat u graag wil delen en wilt u samen met de Roermondse verhalenvertelster Meta van Appeven en kunstenaar en stadsgids Frans Jansen aanschuiven aan onze DNA van Roermond stamtafel? Of heeft u thuis een ‘Remunjse sjat’ die al generaties lang in het bezit is van uw familie? Een voorwerp waar een mooi verhaal aan kleeft? Een schilderij, een beeld, een sieraad, of juist heel iets anders dat belangrijk voor u is? Of juist iets waarvan u niet zo goed weet wat het precies is? Tijdens het Verhalencafé gaan we samen met antiek-expert Jan Wolter van den Berg op zoek naar de verhalen achter deze ‘Remunjse sjatte’. Heeft u thuis zo’n voorwerp, of een mooi verhaal? Kom dan zeker ook langs en schuif aan. Iedereen is welkom!

De middag zal onder leiding staan van ‘DNA van Roermond’-ambassadeur Petra Stienen. 

Het Verhalencafé wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘DNA van Limburg – editie Roermond’, die nog tot 24 november in de ECI Cultuurfabriek te bezoeken is.

Wilt u bij het Verhalencafé aanwezig zijn? Deelname is gratis, meld je liefst wel even aan via dnavanroermond@gmail.com