Nieuws

Buitenskamers openingsconcert in ECI cultuurfabriek

30/08

Buitenskamers luidt de naam van het nieuwe initiatief dat klassieke muziek in de schijnwerpers zet. Op 3 oktober vindt de opening plaats in de ECI cultuurfabriek.

Roermond heeft een paar prachtige plekken voor de presentatie van klassieke muziek. Dankzij de steun van een aantal lokale partijen worden deze plekken ook steeds vaker bespeeld. Als je vanaf een afstand naar onze stad kijkt, zie je dat er op het gebied van klassieke muziek iets gebeurt. Langzaam maar zeker begint er een basis te ontstaan waardoor er voor de liefhebber in dit genre ook ‘live’ iets te genieten valt. Denk aan de concerten in de Carolus – en Ursula kapel, de huiskamerconcerten in de Swalmerstraat en de concerten in het Cuypershuis en optredens van gerenommeerde namen als Calefax, Merel Vercammen en het Amstel Quartet in de ECI cultuurfabriek.

Deze prille initiatieven smaken naar meer. En om het publieksbereik beter te organiseren c.q. gerichter aan te pakken heeft een drietal muziekliefhebbers de handen ineengeslagen. Anneke Pasman (Christoffel Huiskamer Concerten), Joop Geurts (liefhebber en promoter van klassieke concerten) en Joery Wilbers (directeur ECI cultuurfabriek) hebben het initiatief genomen om het programma van de afzonderlijke speelplekken te bundelen in één gezamenlijke agenda voor klassieke muziek in Roermond. Om het totale aanbod van klassieke muziek in onze stad nóg steviger op de kaart te zetten is hierbij het idee geboren om een – gezamenlijk – kamermuziek festival te organiseren, waarin de diversiteit van het klassieke genre voor het voetlicht wordt gebracht.

Eerste editie
De eerste editie van Buitenskamers staat op het programma in het weekend van 5 en 6 oktober, met de ‘amuse’ op donderdagavond 3 oktober en een openingsconcert op vrijdagavond 4 oktober in de ECI cultuurfabriek.