As Equals

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden en privacy-statement.


Waar verschillen samen komen

Vaak zijn we ons er niet van bewust hoe we elkaar behandelen of benaderen als de ander in onze ogen ‘anders’ is. En dat terwijl we allemaal in feite anders zijn.

Met het As Equals Festival benadrukken we de aspecten van het ‘anders’ zijn door ons bewuster te maken van onze gelijkheid. Want uiteindelijk hebben we dezelfde behoeftes en verschillen in de basis niet van elkaar.

Festivalweekend

Het eerste weekend van november (1, 2 en 3 november) vormen ECI cultuurfabriek (Roermond) en De Nieuwe Scene (Venlo) het decor voor inspirerende documentaires, mooie films, bevlogen gesprekken, bezielde dans, exotische muziek en authentieke kunst tijdens het As Equals Festival 2024! Maar ook door het jaar heen hebben we in het kader van As Equals diverse films en voorstellingen voor je in petto. Allemaal om de kracht van gelijkheid te benadrukken.

Je roots

Het As Equals Festival komt jaarlijks terug met een ander thema. Dit jaar gaan de films, documentaires, de expositie en de dans- en muziekshows over het thema ‘je roots’. Dáár waar je vandaan komt. En dáár waar je mogelijkheden liggen tot groei. Om elkaar beter te begrijpen. Andere culturen te omarmen. Een plek zijn waar verschillen samenkomen in mooie ontmoetingen, ongeacht je afkomst.

Limburgse Popprijs ‘Beste Initiatief’

ECI cultuurfabriek en de Nieuwe Scene hebben voor het As Equals Festival in 2024 de prijs voor ‘Beste Initiatief’ in ontvangst genomen tijdens de uitreiking van de Limburgse Popprijs. Deze categorie draait om een innovatief project, evenement of organisatie die de Limburgse popmuziekscene in 2023 positief heeft beïnvloed.

Programma november 2025