Nieuws

As Equals Festival van ECI cultuurfabriek genomineerd voor de Limburgse Popprijs

18/01

POP IN LIMBURG | L1 | PROVINCIE LIMBURG
PERSBERICHT | 16 JANUARI 2024
LIMBURGSE POPPRIJS 2023

Genomineerden van de Limburgse Popprijs 2023 bekend!                                      Op 16 januari 2024 zijn de genomineerden voor de overige categorieën van de Limburgse Popprijs bekend gemaakt. Deze zijn beoordeeld door een externe commissie bestaande uit professionals uit de Nederlandse muziekindustrie. De Limburgse Popprijs is een initiatief van Pop in Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en L1. Ze zetten de schijnwerpers op de Limburgse popmuziek en eren ze degenen die bijdragen aan haar succes.

De categorieën bestaan uit: “Beste Initiatief”, “De Belofte” en “Young Professional”. Daarnaast zijn er ook nog de nieuwe publieksprijzen “Beste Song” en “Beste Album”. De nominaties van deze categorieën werden eerder al bekend gemaakt en zijn te vinden op onze website: www.limburgsepopprijs.nl. De winnaars van ‘Beste Song’ en ‘Beste Album’ worden door het publiek gekozen door een reeds afgeronde stemronde.

Categorie Beste Initiatief
In de categorie ‘Beste Initiatief’ zijn genomineerd: As Equals, Bad Habits, en The Breakfast Club. In de categorie “Beste Initiatief” eren zij innovatieve projecten, evenementen of organisaties die het afgelopen jaar de Limburgse popmuziekscene positief hebben beïnvloed. Deze categorie beloont de initiatieven die vernieuwende veranderingen hebben teweeggebracht en daarmee de Limburgse popmuziek hebben verrijkt. De focus ligt op projecten die hebben bijgedragen aan groei en ontwikkeling, diversiteit en inclusie en het samenbrengen van mensen binnen de Limburgse popmuzieksector.

Categorie De Belofte
In de categorie ‘De Belofte’ zijn genomineerd: Martin Sillen, Janet Livv en Norah Rhodes. De categorie “De Belofte” richt zich op aanstormend talent in de Limburgse popmuziek. Genomineerden zijn artiesten, acts of bands die het afgelopen jaar indruk hebben gemaakt met hun potentieel en prestaties. De Limburgse Popprijs benadrukt niet alleen hun veelbelovendheid, maar ook hun daadwerkelijke groei en prestaties, zoals liveoptredens, releases en professionele ontwikkeling. Het doel is om talent te ontdekken, te ondersteunen en hen een platform te bieden om hun carrière verder uit te bouwen. Deze categorie viert de opwinding en veelbelovende toekomst van opkomend talent in de Limburgse popmuziek, en moedigt hen aan om hun
artistieke groei voort te zetten.

Categorie Young Professional
In de categorie ‘Young Professional’ zijn genomineerd: Luuk Cuijpers, Lieke Lenders, Bob Geerlings. In de categorie “Young Professional” eren ze getalenteerde individuen onder de 30 jaar. In de Limburgse popmuzieksector. Genomineerden hebben opvallende groei en impact gerealiseerd. De Limburgse Popprijs richt zich niet alleen op hun potentieel, maar ook op hun meetbare bijdragen in het afgelopen jaar, zoals professionele ontwikkeling, succesvolle projecten en innovatie. Deze categorie zet jonge professionals in de schijnwerpers, biedt erkenning en ondersteuning voor hun duurzame carrière. Met “Young Professional” wordt de inzet en bijdragen van jonge professionals in de Limburgse popmuzieksector gevierd.

De Limburgse Popprijzen worden 17 maart 2024 uitgereikt bij de Muziekgieterij in Maastricht. Deze feestelijke avond start om 17:00 uur en wordt live uitgezonden op L1. Wil jij hierbij zijn? Claim dan nu je gratis ticket via https://muziekgieterij.nl/event/limburgse-popprijs

Dit persbericht is gemaakt door Pop in Limburg