Nieuws

Dom Martin: een masterclass in blues

03/10

Met diverse awards op zak van de UK Blues Awards 2024 beloofde dit concert van Dom Martin een heerlijk avondje in ECI cultuurfabriek te gaan worden. Alle Ingrediënten zijn aanwezig en dat schept natuurlijk extra verwachtingen. Ik kan hier melden dat de beloften ruimschoots zijn waargemaakt… 
 
Tekst: Jan Huijs. Foto’s: Fer Vanreyten
 
Dom Martin is lekker zichzelf, relaxed en good looking. Deze gitaarspeler en zanger kunnen je doen denken aan Chris Cornell van Soundgarden. De set word geopend met twee akoestische nummers waarmee de toon voor deze avond snel is gezet. Er vloeien meesterlijke klanken uit de speakers, wát is het toch een snarenmeester en gitaarvirtuoos! 

Na dit staaltje ‘kijk eens wat ik kan’, volgt snel de Belfast Blues, een powerbluesnummer waardoor de avond nu al niet meer stuk kan gaan. Een heerlijk avondje ‘knikmuziek’, het voetje tikt mee en je hoofd gaat daarin mee.  
 
Dit Ierse talent heeft een aantal legendarische grootheden als voorbeeld, zoals Gary Moore maar vooral ook Rory Gallagher, en dat laatste hebben we geweten. ‘Messin with the Kid’ was een van de vele hoogtepunten op deze fantastische bluesrock night. Het publiek werd door Dom ruimschoots bedankt voor de aanwezigheid en de aandacht. “Jullie zijn de helden van deze avond, zonder jullie geen vet optreden!” 

Aandacht was er inderdaad genoeg. Verschillende liefhebbers van jong tot relatief oud en zelfs het vrouwelijke schoon meldde zich vroegtijdig vooraan bij het podium om niets te missen van deze ‘knapperd’ in looks en en spel. 
 
Na afloop van het concert, snelde Dom zich naar de merchandise stand om vooral de fans te ontmoeten. Wat een heerlijke vent met zijn mooie Ierse accent. Deze avond had ik niet willen missen. Dat smaakt naar meer! 


Deze vind je misschien ook leuk!