Nieuws

9 genomineerden Limburgse Popprijs 2020 bekend

15/06

Odillia, Anna Nita, Solomon, Grenswerk, Rumah Recordings, Muziekgieterij, Blackbird, Numidia en DeWolff zijn de negen genomineerden van de Limburgse Popprijs 2020, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Limburgse Act en Organisatie die in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek.

De winnaars worden bekend gemaakt op 22 juli 2021 tijdens ‘AvondGasten’ op L1 TV. De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende Award die wordt uitgereikt aan de Limburgse artiest(en) én organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek en daarbuiten. Met de Limburgse Popprijs wil Pop in Limburg enerzijds investeren in de groei van de artiest of organisatie, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen het popklimaat of nog meer kan investeren in de popmuziek in Limburg (en daarbuiten). Anderzijds wil Pop in Limburg de aandacht vestigen op de ontwikkelingen in de sector en bijzondere, innovatieve en/of succesvolle evenementen, projecten en organisaties zichtbaar maken en waardering hiervoor uitspreken.

Door de corona-crisis was het langere tijd onzeker of er een editie voor de Limburgse Popprijs 2020 georganiseerd kon worden. Maar Pop in Limburg vindt het juist belangrijk om ook in dit moeilijkere muziekjaar toch haar waardering en erkenning uit te spreken naar de muziekscene. En daarom reiken zij dit jaar toch de Limburgse Popprijs Awards uit!

In samenwerking met L1 heeft Pop in Limburg een manier gevonden om deze editie tot een succes te brengen. Van alle negen genomineerden, die gekozen zijn door een externe beoordelingscommissie, zijn afgelopen weken portretvideo’s opgenomen, die in de weken 26 t/m 28 uitgezonden worden op TV. Daarna worden de winnaars bekend gemaakt op L1 TV tijdens “AvondGasten”op 22 juli 2021 om 19.00 uur.

En dit zijn ze dan!

Beste Limburgse Nieuwkomer In de categorie ‘Beste Limburgse Nieuwkomer’ zijn dat: de band Solomon, Zangeres en rapper Odillia en Songwriter en zangeres Anna Nita. De categorie richt zich op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts. Met deze popprijs categorie wil Pop in Limburg investeren in de groei van de artiest of act, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen de popwereld.

Beste Limburgse Muziekorganisatie In de categorie ‘Beste Limburgse Muziekorganisatie’ zijn genomineerd: Poppodium Grenswerk, Rumah Recordings en de Muziekgieterij. Deze categorie richt zich op organisaties en innovatieve en/of educatieve projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen binnen de Limburgse popmuzieksector.

Beste Limburgse Artiest en in de derde categorie ‘Beste Limburgse Artiest’ zijn genomineerd: zangeres Numidia, zangeres Blackbird en de band DeWolff. Dit is een categorie die zich richt op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts die al langere tijd in de sector meedraaien en de afgelopen periode een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Limburgse popmuziek en daarbuiten. Bij deze categorie wordt de winnaar bepaald aan de hand van publieksstemmen. Je kunt hiervoor tot 16 juli 2021 stemmen op jouw favoriet via: www.limburgsepopprijs.nl

De winnaars van de Limburgse Popprijs 2020 worden bekend gemaakt tijdens het Tv-programma ‘AvondGasten’ van L1 TV op donderdag 22 juli 2021 om 19.00 uur.