Nieuws

Eerste Internationaal Straatmuzikanten Festival Roermond!

02/07

Stichting BIZ Binnenstad Roermond en ECI cultuurfabriek presenteren;

Internationaal Straatmuzikanten Festival Roermond

Zaterdag 20 juli a.s. van 13:00 uur tot 17.oo uur staat in de Roermondse binnenstad voor de allereerste keer het Internationaal Straatmuzikanten Festival Roermond op het programma. Het initiatief komt van ondernemersvereniging Biz. Op 10 locaties staan evenveel straatmuzikanten die een breed en aansprekend scala aan muziekstijlen ten gehore brengen.

Aantrekkelijke stad
Dat Roermond een prachtige binnenstad én een aansprekend winkelaanbod heeft, weten we al lang. We weten ook dat cultuur voor meer dan alleen wat kleur in stad en regio zorgt. Tijdens het Internationaal Straatmuzikanten Festival komen binnenstad én cultuur prachtig samen. De 10 straatmuzikanten/acts, waaronder de internationaal gerenommeerde ‘Rolling Beat Machine’, staan op 10 van de mooiste plekken in de stad …

Biz
De ondernemers in de binnenstad van Roermond werken hard aan een gastvrije, gemoedelijke en stijlvolle binnenstad. De suggestie van de ECI cultuurfabriek om een Straatmuzikanten Festival te organiseren sloot daar naadloos op aan. Voor de organisatie tekent Roermondenaar en oud-straatmuzikant Arno Guveau. Arno reisde de wereld rond en speelde als sessiemuzikant met internationale muzikanten als Arthur Conley, Lee Goodall e.v.a.

Artiesten en locaties
Deja Onderaan Paredisstraat nabij ZigZag
Coen van Dam Onder de boog Abdijhof
Collin Hoeve Station
Pega Loca Kathedraal
Being Noble Hema
Ruben Schaap Roercenter
Rolling Beat Machine Bibliotheek/Historiehuis/Entree Roercenter
Dr. Funk & Mr. Soul Kruising Steenweg/Heilige Geeststraat
Sanrocka Ingang Markt vanaf Neerstraat/Artistika
Christian Martens Hamstraat/Janssen Quicken